Na nábreží pribudla hviezda Kuvyt - reaguje na pandémiu Covid-19

23.12.2020
0

Zdroj: FB Zuzana Aufrichtová

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste na nábreží Dunaja pri Propelleri pribudlo nové umelecké dielo. Hviezda Kuvyt má byť symbolom spojenia a zjednotenia.

"Mimoriadny a mimoriadne náročný rok 2020 uzavrie na nábreží Hviezda inštalácia kuvyt ako súčasť kultúrnej akcie Biela noc. Želáme si, ako pri padajúcich hviezdach, nech je rok 2021 normálny, bez potreby mimoriadnych činov na povzbudenie celospoločenskej nálady," napísala k inštalácii diela na sociálnej sieti staromestská starostka Zuzana Aufrichtová.

Autorom diela je Lubo Mikle. V prvej fáze boli jeho jednotlivé segmenty oddelene umiestnené po rôznych častiach mesta.  V druhej etape ste ich mohli vidieť na nábreží Dunaja pri Propelleri ako sústavu za sebou umiestnených jednotiek. Teraz sa transformovali do  jedného objektu - hviezdy. Tá tu bude svietiť až do Valentína.

Zdroj: FB Zuzana Aufrichtová

"Kuvyt je dielo, ktoré reflektuje kovidovú situáciu aj mesto Bratislava. Veríme, že aj nám bude v roku 2021 umožnené sa opäť zjednotiť, stretávať a vytvárať pekné veci. Inštaláciu opätovne podporil špeciálnou dotáciou na dofinancovanie realizácie tejto fázy diela staromestský Fond architekta Weinwurma," dodala Aufrichtová.

(ms)

Páčil sa vám článok?