FOTO a VIDEO: Na Kamennom námestí už je definitívne Prior, dnes tu otvorili jednu z najväčších gastroprevádzok

24.9.2020
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste pribudlo od dnešného dňa 14 nových gastroprevádzok. Otvorili ich v obchodnom dome na Kamennom námestí, ktorý sa po rokoch vrátil k svojmu pôvodnému názvu Prior.

Budovu obchodného domu MY na Kamennom námestí kúpil v januári 2019 žilinský podnikateľ George Trabelssie, ktorý sa od začiatku netajil, že s ňou má veľké plány. K ich realizácii prišlo cca po 20 mesiacoch. Trabelssie pôvodne plánoval otvoriť všetky gastroprevádzky ešte v prvom štvrťroku 2020, no koronavírus jeho zámery prekazil. Dnes napoludnie tu však na prvom poschodí už otvorili l veľký food court.

Otvorenia gastroprevádzky sa zúčastnila aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. "Je to miesto, ktoré sa viaže pre mnohých Bratislavčanov s pozitívnymi spomienkami," povedala Aufrichtová o Priore a ocenila fakt, že nový vlastník sa vrátil k pôvodnému názvu obchodného domu i spôsob, akým sa postavil k samotnej budove. Trabelssie totiž nechce narušiť jej charakter. 

FOTOGALÉRIA:

​"Som veľmi šťastný, že sme sa dočkali toho dňa a nehnuteľnosť otvára v plnom rozsahu svoje brány všetkým Bratislavčanom a ľuďom, ktorí prichádzajú do Bratislavy," povedal Trabelssie s tým, že ich zámerom bolo od začiatku načúvať mestu i jeho obyvateľom, aby projekt čo najviac vyhovoval potrebám verejnosti. "Food court so 14 prevádzkami má kapacitu zhruba 500 ľudí, o taký mesiac bude otvorený úplne celý, dnes sme otvorení zhruba na 80 percent," prezradil Trabelssie. Zámerom je, aby food court priniesol na jednom mieste rozmanitú kuchyňu viacerých národov, teda aby každá z prevádzok bola úplne iná. "Máme tu slovenskú kuchyňu, portugalskú, indickú, vietnamskú, čínsku, iránsku, izraelskú, Blízky Východ a rôzne iné chute," priblížil majiteľ obchodného domu. 

Na prízemí budovy sa nachádza i výstava, ktorá približuje vznik pôvodného Prioru a môžete si na nej pozrieť aj dobové predmety zo 60-tych a 70-tych rokov 20. storočia.

George Trabelssie pre Bratislavské noviny o novom food courte, ale aj ďalších plánoch s budovou Prioru:

Ako ešte prezradil Trabelssie, do vzhľadu fasády budovy, ktorá má architektonický rozmer, sú tu travertínové obklady, zvonkohra a celkovo patrí medzi najznámejšie stavby v Bratislave, zasahovať nechce. "Do fasády nechceme zasahovať,  chceme zveľadiť  okolie. Chceme tu mať kaviarne, terasy, aby sa ľudia cítili príjemne už pred vstupom do objektu," uviedol pred časom pre náš portál.

Interiér food courtu:

Súčasťou priestorov je aj Street Art Gallery, ktorú tvoria diela 20 výtvarníkov z piatich krajín. O túto výzdobu sa postaral Street Art Festival, vďaka ktorému môžeme v posledných rokoch vidieť rôzne diela na okolitých budovách (hotel Kyjev či známy lišiak).

Riaditeľ Street Art Festivalu Tomáš Lukačka o výzdobe food courtu:

FOTOGALEŔIA (Prior 23.9.2020):

(ms)

Páčil sa vám článok?