Zistili sme: Fontána na Špitálskej ulici nefunguje a ani fungovať nebude

5.8.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Možno ste si pri prechádzke bratislavským Starým Mestom všimli "mŕtvu" fontánu pred ministerstvom práce na Špitálskej ulici. Zisťovali sme, aká je príčina a prečo nie je fontána spustená.

Kým drvivá väčšina fontán v Bratislave je už spustená, fontána na Špitálskej ulici zostáva i v auguste suchá. Od ostatných fontán sa však líši v jednej veci, nie je v správe ani mesta, ani mestskej časti Staré Mesto. Jej prevádzku zabezpečuje priamo ministerstvo práce, pred ktorého budovou sa nachádza.

"Fontána pred budovou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorá je v našej správe, je v súčasnosti odstavená z dôvodu poškodenia rúry na príjem vody. Vzhľadom na to, že aj náš rezort sa zaviazal šetriť, jej oprava a spustenie nie sú prioritou. Ak by aj fontána bola funkčná, pridali by sme sa k tým mestám a obciam, ktoré sa tento rok rozhodli nespustiť fontány s cieľom ušetriť verejné peniaze v čase koronakríz,"  reagovala na naše otázky Michaela Slivková Kirňaková z tlačového oddelenia ministerstva.

Zdroj: ms

Fontána pred ministerstvom práce.

(ms)

Páčil sa vám článok?