FOTO a VIDEO: Ruské koleso už funguje, koľko za túto atrakciu zaplatíte?

5.7.2020
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Ruské koleso na nábreží Dunaja v bratislavskom Starom Meste už spustili do prevádzky. Boli sme sa naň pozrieť.

Ako sme na mieste zistili, za vstupné 6,50 eura absolvujete dve "kolečká", pričom deti do jedného metra majú vstup zdarma. Kontroluje sa to metrom pri vstupe. Kabínka však nie je klimatizovaná. "Dá sa to v pohode vydržať," tvrdil nám mladý pár, ktorý práve jazdu absolvoval.

Platiť možno iba v hotovosti, ak ju nemáte, musíte najskôr pohľadať bankomat. Na to, že dnes panuje horúčava, záujem ľudí bol veľký. "Je to naozaj zážitok, aj keď koleso meria iba 30 metrov," povedala nám spomínaná dvojica.

FOTOGALÉRIA:

Kapacita kabínky je štyria pasažieri, každú kabínku a jej bezpečné uzatvorenie skontroluje pred cestou nahor zamestnanec. Otvorené je denne od 10.00 do 20.00 h, v prípade záujmu až do 22.00 h.

Nová atrakcia v centre mesta pri Propelleri vyvolala rôznorodé reakcie a zdvihla aj vlnu kritiky. Koleso bude na mieste iba tri mesiace, konkrétne do 30. septembra. Daň za zabratie priestoru, ktorú prevádzkovateľ odvedie mestskej časti, chce Staré Mesto použiť na výsadbu stromov.

Miestny úrad odmieta výhrady, že konštrukcia narúša výhľad na mesto. Podľa neho biela konštrukcia kola pôsobí subtílne a vytvára priezory, kadiaľ je možné dominanty mesta bez problémov sledovať. "Od nepamäti sa v mestách, najmä v letných mesiacoch, usporadúvajú ľahké zábavné akcie, atmosféru dotvárajú vyhliadkové kolá, kaukliari, pouličné predstavenia, živé sochy a pod. Koktail kvalitného umenia v galériách či múzeách a odľahčených zábavných žánrov je niečo, čo je pre európske mestá veľmi typické," argumentuje samospráva.

(ac, ms)

Páčil sa vám článok?