VIDEO: Bratislava a jej premeny v nádherných historických a súčasných záberoch

28.12.2019

Zdroj: FB Bratislava a jej premeny

Páčil sa vám článok?

Aj facebookoví fanúšikovia stránky Bratislava a jej premeny dostali exkluzívny vianočný darček, ktorý postupne objavujú a obdivujú. Ide o video, ktoré tvoria čiernobiele dobové zábery v roku 1959, pri ktorých sa nachádza súčasné pohľady na rovnaké miesta nášho hlavného mesta...

"Aj my z našej stránky Bratislava a jej premeny máme pre vás vianočný darček, pre všetkých čo máte radi históriu Bratislavy. Pripravili sme pre vás tentoraz porovnanie nielen fotografii, ale niečo špeciálne a to porovnávacie video nášho mesta z filmových dobových záberov pred rokom 1959 a zo súčasnosti z roku 2019. Krásne porovnanie dávnominulej atmosféry ulíc, križovatiek, námestí, nábrežnej promenády, ako aj bývalého výstaviska pri dnešnej Eurovea a mnoho iného," napísali administrátori spomínanej FB stránky k zostrihu, ktorý bol zverejnený na Štedrý večer, teda 24. decembra. 

Diváci budú po pozretí zverejneného videa asi celkom prekvapení z toho, že aj keď sa veľa vecí v Bratislave zmenilo - niektoré budovy boli zbúrané a iné zase kedysi neexistovali, ale ich medzitým postavili, tak celkový dojem zostáva rovnaký, teda takmer totožný či už sa pozeráte na Hrad, nábrežie Dunaja, Michalskú vežu, Námestie SNP, Manderlák alebo iné dominanty našej metropoly.

Nemenej pôsobivá je aj druhá časť, ktorá pribudla v roku 2020:

 

(ars)

Páčil sa vám článok?