FOTO Klobučnícka ulica: Autá už zmizli, osádzajú kvetináče na stromy

2.10.2019
0
Klobučnícka

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Klobučnícka ulica v bratislavskom Starom Meste sa už mení. Autá zaparkované na jednej strane ulice už zmizli a robotníci tu ráno osádzali obrie kvetináče. Čoskoro tu však budú stromy zasadené priamo do zeme.

Vytlačenie parkujúcich áut z jednej strany Klobučníckej ulice (vedie z Námestia SNP popri Starej tržnici na Primaciálne námestie)  je aktivitou nového vedenia magistrátu. Cieľom je vytvoriť viac priestoru pre chodcov.

Klobučnícka ulica dnes ráno:

Zdroj: ms

​Ako sme sa ráno presvedčili, autá už z miesta zmizli (ide o úsek na ľavej strane od Nedbalovej po Primaciálne námestie). Na konci ulice už robotnci umiestňovali obrovský kvetináč, v ktorom bude pravdepodobne zasadený strom.

Rušeniu parkovacích miest predchádzalo mapovanie parkovania. "Z nášho sledovania vyplynulo, že až jednu tretinu zaparkovaných áut na ulici tvoria autá magistrátu a okrem obyvateľov domov parkujú na ulici aj autá bez rezidentských parkovacích kariet. Rušíme preto všetky parkovacie miesta magistrátu a budeme odstraňovať autá parkujúce bez povolenia," vysvetlil tieto kroky magistrát.

Kvetináč na Klobučníckej:

Zdroj: ms

Zeleň osadená na miestach, kde parkovali autá, bude na území slúžiť len do ukončenia prvej fázy projektu a následne by mali byť tieto stromy vysadené priamo do zeme.

Obyvatelia Klobučníckej a Nedbalovej ulice dostanú možnosť zaparkovať na Uršulínskej na miestach magistrátu.

Kvetináč na Klobučníckej:

Zdroj: ms

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie