Sklamaní Staromešťania - ich obľúbené kúpalisko Mičurin dnes neotvorili. Čo sa stalo?

1.7.2019
0

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ: Napriek tomu, že sme avizovali otvorenie kúpaliska Ekoiuventa - Mičurin na prvý júlový deň, tak bohužiaľ dnes zostali brány jeho areálu na Búdkovej zatvorené. Na oficiálnej facebookovej stránke sa ráno objavila informácia o tom, že z technických príčin bude kúpalisko až do odvolania zatvorené. My sme chceli vedieť viac a snažili sa zistiť, aký konkrétny problém nastal...

"Vážení návštevníci. Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin bude areál kúpaliska zatvorený až do odvolania," takýto strohý oznam sa objavil na FB stránke Kúpaliska Ekoiuventa, ktoré sa nachádza na Búdkovej ceste. Ide o jediné letné kúpalisko na území mestskej časti Staré Mesto. Vzhľadom k tomu, že malo byť otvorené v pondelok 1. júla 2019 ráno, tak sa pochopiteľne našlo niekoľko záujemcov, ktorí sa na Mičurin vybrali, ale narazili na zamknuté dvere. "Ďakujeme za včasnu informáciu. Štyri mamičky s malými deťmi sme sa teraz k vám zbytočne prehnali," napísala do diskusie Veronika.    

Kontaktovali sme správcu kúpaliska Ekoiuventa - Slovenský inštitút mládeže ako aj ministerstvo školstva, ktoré je jeho zriaďovateľom a prvú sezónu po rekonštrukcii ho aj prevádzkovalo. Vtedy bolo letné kúpalisko dokonca pre verejnosť bezplatné. Vlani sa naň platilo vstupné 1,80 eura za dospelú osobu a jedno euro za dieťa. Predpoludním nám ani jedna z oslovených organizácii nevedela odpovedať na otázku, aké konkrétne technické príčiny znemožnili otvorenie kúpaliska Mičurin.

Podľa našich predpokladov mohlo dôjsť k nejakým problémom pri napúšťaní vody, poškodeniu bazéna alebo voda neprešla hygienickou kontrolou, čo sme sa snažili zistiť. Napokon sa potvrdilo, že ide o problém s čistotou vody:  "Slovenský inštitút mládeže dňa 1. júla 2019, napriek vyvinutému úsiliu, nespustil plánovanú letnú prevádzku kúpaliska EKOIUVENTA alias MIČURIN na Búdkovej 2 v Bratislave, nakoľko odborné testy preukázali zníženú kvalitu vody v bazéne. IUVENTA v spolupráci s renomovanými firmami momentálne vodu filtruje a čistí. Vzhľadom na to, že nám záleží na zdraví našich zákazníkov, ktorým chceme poskytnúť čo najlepšie a najkvalitnejšie služby, pristúpili sme k uvedenému opatreniu. Vzniknutá situácia nás mrzí a našim návštevníkom sa ospravedlňujeme. Kúpalisko otvoríme okamžite po doručení kladného vyjadrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva týkajúceho sa kvality vody."

(ars) 

Páčil sa vám článok?