Zaspomínajte si na výstave na 100 rokov slovenskej diplomacie

14.11.2018
0

Zdroj: oficiálna fb stránka Bratislava- hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci s Historickým ústavom SAV pripravilo pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa špeciálny projekt.

Bratislavčania ale aj návštevníci mesta budú mať možnosť si pozrieť výstavu s názvom 100 rokov slovenskej diplomacie. Podujatie je prístupné už od 13.novembra 2018 a bude sa konať v Justiho sieni Primaciálneho paláca. Táto výstava chce poukázať hlavne na 100 rokov československej a slovenskej histórie diplomacie a tiež prinesie pohľad na našu krajinu počas obdobia samostatnosti.​

Zdroj: oficiálna fb stránka Bratislava- hlavné mesto SR

​Z významných osobností, ktoré budú tiež predmetom záujmu výstavy stačí spomenúť napríklad mená ako Milan Rastislav Štefánik, Milan Hodža, Štefan Osuský, Juraj Slávik, Vladimír Svetozár Hurban, Ján Papánek, Ivan Krno a ďalší. Naviac budú verejnosti predstavené osobnosti súčasnej modernej slovenskej diplomacie ako Eduard Kukan, Ján Kubiš, Maroš Šefčovič, Miroslav Jenča, Peter Tomka a Miroslav Lajčák.

Fotografie a archívne dokumenty, ktoré si môžete na výstave pozrieť pochádzajú zo zbierok Slovenského národného archívu, Slovenskej národnej knižnice, Diplomatického archívu MZVaEZ SR, TASR ale aj zo súkromnej zbierky riaditeľa HÚ SAV Slavomíra Micháleka, ktorý bol súčasne aj odborným konzultantom historickej a faktografickej stránky výstavy.

Zdroj: oficiálna fb stránka Bratislava- hlavné mesto SR

(bal)

Páčil sa vám článok?