Vedeli ste? Bratislava má opäť svoj oficiálny kemping, môžete sem vyraziť na stanovačku

18.6.2024
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Tráviť dovolenku v Bratislave a nebyť doma, ale napríklad stanovať? I to je možné. Od polovice mája je opäť otvorený v Areáli zdravia Zlaté piesky oficiálny mestský kemping.

Kemping nájdete 200 metrov od zastávky električiek Zlaté piesky. Prevádzková doba recepcie je od 8.00 do 19:00 hod. "V prípade neskoršieho príchodu je možné do znovuotvorenia kempingu počkať na vyhradenom, 24/7 stráženom mieste za rampou recepcie (za poplatok)," informuje mesto na svojej stránke.

Ako ďalej uvádza, od roku 2024 má kemping rozhodujúcu časť plochy rozdelenú na očíslované parcely rôznych veľkostí a jeho návštevníkom je zároveň k dispozícii i najnovšia infraštruktúra pre karavaning s možnosťou vyprázdňovania tekutého odpadu z obytných automobilov alebo obytných prívesov a autobusov s chemickým WC (za poplatok i pre okoloidúcich karavanistov). Samozrejmosťou sú i elektrické prípojky či prístup k vode, čisté sociálne zariadenia, od roku 2024 úplne nová kuchynka či práčovňa.

"Do priestoru kempingu je povolený vstup s domácimi zvieratami, no ich pohyb je možný výlučne iba s majiteľom a na vôdzke (okrem novovytvoreného ohradeného výbehu určeného na ich voľný pohyb)," dodáva mesto. Ak sa v kempingu ubytujete, máte bezplatný prístup do areálu Zlatých pieskov.

A koľko za pobyt v kempingu zaplatíte? Za pobyt na dve až sedem nocí zaplatíte nasledovne: Ak si vezmete stan, poplatok je 6 eur na noc, plus vstupné 7 eur/noc na každú plnoletú osobu a 4,50 pre neplnoletých. Za karavan či príves zaplatíte 12 eur/noc, za motocykel alebo auto 6 eur/noc. Elektrická prípojka stojí 5 eur/noc, domáci miláčik 3 eurá/noc. 

Ak sa rozhodnete v kempe stráviť iba jednu noc, k spomínaným cenám si prirátajte 50 percent. Naopak, za pobyt dlhší ako sedem nocí máte zľavu 10 percent.

(ms)

Páčil sa vám článok?