FOTO a VIDEO Obrovská spúšť: Boli sme sa pozrieť, ako vyzerá budova Drieňovej po masívnom požiari

6.3.2022
Drieňová požiar

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Hasiči už viac ako 12 hodín zasahujú pri požiari parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý vypukol v sobotu večer. Požiar je aktuálne pod kontrolou, lokalizovať sa ho podarilo v nedeľu, krátko po 5.30 h. Boli sme sa pozrieť, ako to aktuálne vyzerá na mieste.

Budovu sme si prišli pozrieť dnes krátko po 12-tej. V tom čase boli na mieste stále prítomní hasiči. „Zasahujúci hasiči momentálne pokračujú v likvidačných prácach,“ informovala nás hovorkyňa HaZZ Katarína Križanová. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov. Hasenie požiaru prebiehalo iba zvonku, pričom podľa hasičov nedošlo v tejto súvislosti k žiadnym zraneniam.

S požiarom bojovali profesionálni hasiči zo všetkých bratislavských hasičských staníc, Pezinka, Trnavy, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči z Ružinova, Rusoviec, Podunajských Biskupíc, Stupavy, Bratislavy – Starého Mesta, Petržalky, Mostu pri Bratislave, Devína, Devínskej Novej Vsi, Malinova, Lozorna, Voderad, Jaslovských Bohuníc a zo Záhorskej Bystrice," napísali HaZZ na sociálnej sieti.

Zdroj: Marián Dekan

Zdroj: Marián Dekan

Zdroj: Marián Dekan

​ Garážový dom po požiari.

Zdroj: Marián Dekan

​Časť budovy sa zrútila.

Zdroj: Marián Dekan

​Hasiči aj krátko poobede pokračovali v likvidačných prácach.

Zdroj: Marián Dekan

Zdroj: Marián Dekan

V dolnej časti budovy bola a prevádzka vietnamskej reštaurácie či pneuservisy. Podľa našich informácií do tla zhorelo aj veľa osobných áut, ktoré v budove parkovali.

aktualizácia 17.38 hod. Požiar bol lokalizovaný. Hasiči naďalej pokračujú v likvidácii požiaru parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave. Momentálne dohášajú a zalievajú skryté ohniská. "Situácia je pod kontrolou, profesionálni hasiči pomaly odchádzajú na svoje základne, kde budú naďalej v pohotovosti. Na mieste zostávajú dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov, ktorí budú vykonávať prieskum a monitoring požiariska, aby nedošlo k opätovnému rozhoreniu požiaru," priblížila pre banoviny.sk Križanová.

Zdroj: HaZZ

Zdroj: HaZZ

Zdroj: HaZZ

​(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie