Pri Stanici Nivy vyrástla cykloveža, na streche osádzajú rastliny a inštalujú výklady obchodov

30.3.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Pri novej autobusovej Stanici Nivy vyrástol na Páričkovej aj parkovací dom pre cyklistov. Cykloveža by mala ušetriť desiatky štvorcových metrov, ktoré by parkovanie pre bicykle zabralo na zemi.

Ako informoval developer HB Reavis na sociálnej sieti, kapacita cykloveže je 118  bicyklov naraz, ktoré by inak zabrali plochu cca  150 štvorcových metrov.  "Našťastie, dá sa to urobiť aj praktickejšie - ísť do výšky, ušetriť tak viac ako 2/3 plochy a navyše aj zabezpečiťj bezpečné parkovanie dvojkolesových tátošov. Cykloveža pri Stanici Nivy ožíva a narástla do výšky 11,5 metra," vysvetlil ešte počas výstavby developer.

Zóna Nové Nivy tak okrem podzemných cykloparkingov pre tu pracujúcich ponúkne aj verejný parking, ktorý je praktickejší ako podzemný.

Ako sme vás už informovali, na Páričkovej už vybudovali cyklotrasu. Tá smeruje  až na Dulovo námestie, kde sa cyklisti môžu napojiť na cyklotrasu na Trenčianskej a po nej prejsť na Bajkalskú. Nová cyklotrasa je červenej farby, takto by mali časom vyzerať všetky cyklotrasy v meste.

Zdroj: Marián Dekan

Cykloveža na Nivách.

Pokiaľ ide o výstavbu celej stanice, hotová by mala byť ešte v tomto roku. "Zvonku určite vidno, že nad ulicou Mlynské nivy dokončujeme fasádu. Ide o náročné obklady priestorov, kde v budúcnosti budú reštaurácie. Na streche sme začali s výsadbou rastlín a dokončujeme povrchy chodníkov. Vo vnútri... pripravujeme priestory pre nájomníkov, inštalujeme výklady obchodov, pracujeme na sadrokartónoch, omietkach a maľovkách. V pasážach dokončujeme dlažby a začíname vylievať epoxidové podlahy. Elektroinštalačné práce sú rozbehnuté na 110 % Postupne tak oživujeme aj viaceré vzduchotechnické strojovne," priblížil developer pred dvoma týždňami.

(ms)

Páčil sa vám článok?