Zlá správa: Niektoré ZŠ sa napriek plánom neotvoria, učiteľov vyradila reakcia na očkovanie

14.2.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Ružinov je jednou z troch zo 17 bratislavských mestských častí, ktoré sa rozhodli v pondelok otvoriť aspoň prvý stupeň základných škôl (v Petržalke iba prvé dva ročníky). Bohužiaľ, zlá správa prišla zo základných škôl Ostredková a Borodáčova, na ktorých sa napriek plánom brány v pondelok neotvoria. Učitelia totiž hlásia vedľajšie účinky vakcinácie proti Covid-19.

Pokiaľ ide o očkovanie vakcínou od firmy Pfizer, ktorou na Slovensku očkovali najmä seniorov, žiadne väčšie vedľajšie účinky zatiaľ hlásené nie sú. Cez víkend sa začalo aj očkovanie učiteľov a to vakcínou od firmy Astra Zeneca. A vyzerá to tak, že prinieslo so sebou aj problémy. Učitelia totiž hlásia vedľajšie účinky vakcíny, čo nie je žiadna tragédia a dokonca sa s nimi ráta, no znemožňujú im aktuálne plnohodnotne učiť. Príkladom sú ZŠ Ostredková a Borodáčova v Ružinove, ktoré mali otvárať už v pondelok.

"Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme v pondelok 15.2. mohli školu otvoriť, učitelia ešte v piatok absolvovali PCR testovanie. Prirodzený strach pred otvorením vystriedala dávka ľudskej odvahy v podobe očkovania. Možno práve učitelia budú po lekároch a zdravotníkoch mnohým príkladom, že očkovanie je pre vrátenie života do normálu nevyhnutné. Píšem to v tejto chvíli aj napriek tomu, že väčšina z nás má po očkovaní nepríjemnú reakciu na očkovaciu látku - vysoké teploty, bolesť svalov, kĺbov, závraty...My to zvládneme, nepríjemnú reakciu prekonáme. Ale, žiaľ, nie je v ľudských silách zabezpeciť od 15.2. akúkoľvek výučbu a ani otvorenie našej školy z personálnych dôvodov. ZŠ SNP Ostredková sa neotvorí,“ informovala riaditeľka školy Erika Drgoňová.

Z rovnakého dôvodu sa neotvorí ani ZŠ Borodáčova. "Momentálne sa dozvedám od učiteľov, ktorí boli na očkovaní aj dnes, že majú vysoké teploty a nemôžu nastúpiť do práce. Veľmi nás to mrzí a ospravedlňujeme sa, že vám dávame vedieť až takto neskoro večer, ale zajtra sa ZŠ Borodáčova neotvorí z personálnych dôvodov. Verím, že túto situáciu pochopíte," informoval riaditeľ školy Martin Kotyra.

(ms)

Páčil sa vám článok?