FOTO a VIDEO Malý zázrak: Po uhynutí partnerky a malej labute opäť nabral chuť do života!

4.6.2019
0

Zdroj: FB Štrkovecké jazero

Páčil sa vám článok?

Z najhoršieho sú vonku. Dve labutie mláďatá a ich otec po minulotýždňovej dvojitej tragédií na Štrkoveckom jazere opäť nabrali chuť do života.

V nedeľu to vyzeralo tak, že po udusení matky plastom a uhynutí jedného z mláďat po útoku kuny, samec rezignoval. No našťastie dnes opäť nabral chuť do života a opäť sa začal starať o svoje mláďatá. Na Štrkoveckom jazere sú umiestnené tabule, ktoré prosia, aby ľudí, aby labute nekŕmili. A upozorňujú na fakt, že samec (vdovec) sa o mladé stará sám.

FOTOGALÉRIA:

Po minulotýždňovom udusení labute samec prebral zodpovednosť a sám sa staral o tri mláďatá. Ľudia ich obdivovali, ako z nich nespustí oči a pláva stále vedľa nich. Keď to vyzeralo tak, že z najhoršieho je labutia rodinka vonku, v noci zrejme kuna napadla jedno z mláďat a to následne uhynulo.

Samec zrejme prežíval ťažké chvíle, pôsobil rezignovane. Často nevychádzal z hniezda a mladé nechával plávať na jazere. Aj keď ho volali, on zostával v hniezde v rákosí sám. Práve preto zvýšenú starostlivosť a opateru im poskytla pani z FB Štrkovecké jazero, ktorá denne niekoľkokrát za nimi chodí a dohliada, aby sa im nič nestalo. Hoci bola sama zúfalá, že samec pôsobil apaticky, boj o prežitie mladých nevzdala. Denne k nim chodí a kŕmi mláďatá trávou zmiešanou s ovsenými vločkami. Dnes dopoludnia ožil aj samec, ktorý opäť spolu s mláďatami plával na jazere a chránil ich pred kačkami.

Pani zo stránky Šrkovecké jazero prosí všetkých, aby ich len pozorovali a nepribližovali sa k nim. A už vôbec nie so psami. Miesto kŕmenia labutí by ocenila, keby radšej zbierali neporiadok v okolí jazera.

​(lb) 

Páčil sa vám článok?