V Ružinove sa objavili naukladané mŕtve mačky

22.1.2019
0

Zdroj: Ružinovské Echo

Páčil sa vám článok?

Pani Sandra včera pri venčení v Ružinove našla pred domom naukladané mŕtve mačky.

Pani Sandra včera na sociálnej sieti uverejnila status, v ktorom varovala ostatných obyvateľov Ružinova pred výskytom mŕtvych mačiek: ,,Bratislava Ružinov, dávajte si pozor pri Rezedovej a Ďatelinovej ulici na začiatku na rohu v kríkoch ležia mŕtve mačky, " napísala.

Pani Sandra použila fotografiu z leta, aby mohla lepšie vyznačiť, kde presne na sídlisku sa mŕtve mačky nachádzajú. Je to na roku ulíc Rezedová a Ďatelinová v kríkoch pri kontajneroch.

,,Večer som šla venčiť psa a ňuchal. Najprv som si myslela, že sú to len kamene ale videla som srsť tak som odhrnula krík a boli tam poukladané mŕtve mačky. Rozhodne nevyzerali, že by tam zdochli na mieste," vyjadrila sa dnes pani Sandra pre banoviny.sk.

Tak sa zdá, že niekto sa takýmto nepekným spôsobom zbavil mačiek úmyselne.

Na situáciu rýchlo zareagoval aj starosta Ružinova Martin Chren, ktorý sa  prostredníctvom sociálnej siete pokúsil kontaktovať príslušnú službu: ,,Ružinovský podnik VPS, prosim o odstránenie."

Nakoniec však z následnej diskusie vyplynulo, že  v tomto prípade treba volať mestskú políciu na čísle 159 a tá bude následne kontaktovať Slobodu zvierat. Takto je to totiž nastavené v zmluve s hlavným mestom.

 Na čísle 159 môžu obyvatelia bezplatne nahlásiť ak sa niekde vyskytnú mŕtve zvieratá na verejných priestranstvách. Volajúci musí uviesť svoje meno a miesto, kde sa mŕtve zviera nachádza, potom už polícia vyšle službu, ktorá sa postará o odpratanie pozostatkov.

My sme oslovili aj Slobodu zvierat, aby sa k prípadu vyjadrila:

,,Zber uhynutých zvierat na verejných priestranstvách vykonáva Sloboda zvierat na základe objednávky Mestskej polície. V uplynulých dňoch sme nemali hlásené žiadne hromadné úhyny. Na uvedených adresách sme boli posledný krát v roku 2012," povedala Pavla Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat.

Pravdepodobne sa teda o uhynuté mačky postaral v tomto prípade Ružinovský podnik VPS na podnet starostu a obyvateľov Ružinova.

(bal)

Páčil sa vám článok?