Parkom A. Hlinku sa roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít

12.1.2019
0
Dúbravka oživuje tradíciu zabíjačky - zabijacka dubravka
Páčil sa vám článok?

Milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít v bratislavskom Ružinove si už čoskoro opäť prídu na svoje. Mestská časť spolu s miestnou organizáciou Cultus Ružinov organizuje v sobotu (2.2.) tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.

Park Andreja Hlinku ožije od 10.00 h ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porcovaním prasaťa či súťažou vo varení ovarovej kapustnice. Návštevníci budú môcť ochutnať, ale taktiež si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá. Atmosféru bude dotvárať kultúrno-hudobný program. Predstaví sa napríklad Ján Berky Mrenica či folková skupina Salamander, o fašiangový sprievod sa postará Folklórny súbor Karpaty.

Podujatie sa tentoraz bude zároveň riadiť novými, ekologickými pravidlami. 

,,Všetci predajcovia jedál a nápojov musia používať kompostovateľné riady, resp. riady určené na opätovné použitie," podotkla Andrea Kozáková, riaditeľka Cultusu Ružinov. Pod kompostovateľným riadom sa podľa nej v tomto prípade rozumejú napríklad riady z cukrovej trstiny, palmových listov, rastlinného škrobu, celulózy, drevenej dyhy či papiera. Zároveň sa všetky odpady budú separovať," doplnila Kozáková.

(tasr)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie