FOTO: V nedeľu sprístupnia ďalšiu skrášlenú predzákradku v Ružinove

10.11.2018

Zdroj: OZ 50 AS

Páčil sa vám článok?

V nedeľu 11. novembra o 15:30 Občianske združenie A50 "Slávnostne otvorí" zrevitalizovanú predzáhradku na Astrovej 50-52. Projekt Astry na Astrovú bol financovaný z grantu Mestskej časti Bratislava-Ružinov. V nedeľu sa môžu Ružinovčania dozvedieť zhodnotenie výsledku projektu.

Jeho realizátori vysvetlia použité prvky (adaptácia na zmenu klímy, výsadbu druhov dobre znášajúce mestské prostredie, atraktívne pre opeľovače a zaujímavé na pohľad, niektoré aj jedlé druhy). V prípade zlého počasia sa akcia odloží na neskorší termín. Ide o ďalší zo 41 úspešných projektov, ktoré tento rok celkovou sumou takmer 145 tisíc eur ružinovská mestská časť podporila. Fyzické osoby podnikatelia a právnické osoby, ktoré sídlia v Ružinove alebo tu vykonávajú činnosť, sa mohli uchádzať o sumu od 500 do 5 000 eur na svoj projekt.

Zdroj: OZ 50 AS

Projekty, ktoré sa uchádzali v roku 2018 o grant boli z oblasti kultúrno – spoločenských aktivít, vzdelávania, telovýchovy, športu a mládeže, sociálnej oblasti, ochrany a tvorby životného prostredia alebo rozvoja komunitného života. Grantový program na odporúčanie grantovej komisie funguje v Mestskej časti Bratislava-Ružinov od roku 2011, a podľa nových pravidiel od roku 2015.

(ts, foto: OZ 50 AS)

Páčil sa vám článok?