V Rači finišuje výstavba novej netradičnej škôlky

6.1.2024
0

Zdroj: FB Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača

Páčil sa vám článok?

Dobrá správa pre obyvateľov bratislavskej Rače. Od budúceho školského roka by mali všetci rodičia detí od troch rokov vedieť umiestniť svojho potomka do štátnej škôlky. Stane sa tak vďaka otvoreniu novej Materskej školy Tramín na Kadnárovej ulici

Stavba škôlky už finišuje a hotová by mala byť v nasledujúcich mesiacoch. Následne prebehne súťaž na dodávateľa zariadenia a výber riaditeľa, ktorý si zostaví personál. Prvé deti by mali do škôlky s plánovanou kapacitou 88 miest nastúpiť v septembri. 

Nová škôlka má netradičný kruhový pôdorys, ide o drevenú stavbu, ktorá má zvnútra presklené steny. Personál tak bude môcť  sledovať, čo sa deje aj na druhej strane objektu. 

FOTOGALÉRIA:

"Po dobudovaní MŠ Kadnárova budeme v Rači vedieť do škôlok prijať všetky deti nad tri roky (v súčasnosti je to nad štyri roky, nepodarilo sa umiestniť cca 80 detí - poznámka red.). Keďže sa počet novonarodených detí znižuje, tak na tom nič nezmení ani kolaudácia RNDZ a Rínku Rača - čo sa týka ďalších väčších projektov (nad 100 bytov) - pre stav na trhu - časový horizont ich kolaudácie či výstavby nie je možné situáciu predikovať a odhadnúť. Predaj bytov v novostavbách sa skoro zastavil a aktuálne ich je v Rači voľných viac ako 200," priblížil na sociálnej sieti starosta Rače Michal Drotován.

Celková cena škôlky aj so zariadením vyšla na 2,3 až 2,4 milióna eur (výsledná suma závisí ešte od ceny zariadenia). Výstavba je financovaná z úveru, ktorý si vzala mestská časť a 1,6 milióna eur ide z eurofondov.

(ms)

Páčil sa vám článok?