V račianskom stacionári vrcholia prípravy na Vianoce

18.12.2022

Zdroj: FB MČ Rača

Páčil sa vám článok?

Na záver adventu sa seniori v stacionári pripravovali naozaj svedomito. Dorábali sme vianočné darčeky, piekli voňavé koláčiky a niektorí ešte využili služby pani pedikérky Majky Krčmárovej, ktorá k nim do stacionára chodí pravidelne, aby mali počas sviatkov „všetko na poriadku“.

Predposledný vianočný týždeň sa však neniesol iba v duchu starostlivosti o telo, ale najmä v duchu štvrtej adventnej nedele, posolstva lásky. A práve posolstvo viery a lásky priniesol do stacionára pastor Martin Hunčár zo zboru Slova života v Bratislave. Krásne porozprával o histórii a význame adventu, o obdarovávaní, o pokore a hľadaní Boha. Klienti si s ním zaspomínali na tradičné koledy, porozprávali sa o ich pravdivom význame a potom už svorne hľadali vo svojich bohatých životoch rôzne zážitky.

​Tieto možno na prvý pohľad ani tak s Vianocami nesúvisia, nesú však v sebe odkaz ľudskosti a prijatie života so všetkým čo k nemu patrí.
Tento duchovný záver posledného adventného týždňa tak urobil bodku za obdobím rozjímania a môžeme sa začať plne sústrediť na slávenie Štedrého večera. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?