Mestská polícia bude sídliť aj v Nemeckom kultúrnom dome v Rači

18.7.2021
Rača náčelník mestskej polície

Zdroj: raca.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská polícia bude mať jedno zo svojich sídel aj v Rači, v tamojšom Nemeckom kultúrnom dome (NKD). Náčelník bratislavskej mestskej polície Miroslav Antal a račiansky starosta Michal Drotován podpísali zmluvu o prenájme priestoru. Zlepšiť tak chcú bezpečnosť, poriadok a dodržiavanie dopravných predpisov v tejto časti Bratislavy.

Miestne zastupiteľstvo miestnosť na treťom poschodí NKD prenajalo za symbolické jedno euro za rok. "V Rači budú spočiatku pôsobiť dvaja okrskári, no ich počet sa bude upravovať po vyhodnotení bezpečnostnej situácie v jednotlivých štvrtiach vzhľadom na potreby mestskej časti a aj vzhľadom na rešpektovanie pravidiel v statickej doprave," uviedla na svojom webe mestská časť.

Mestskí policajti budú nápomocní pri riešení bežných udalostí i pri veľkých podujatiach, ako sú vinobranie alebo Račianske hody. "Je pre nás dôležité, aby sa obyvatelia Rače cítili bezpečne a okrskári riešili aj neporiadnych psičkárov či čierne skládky," uviedol Drotován.

Mestská časť Rača v súčasnosti spadá pod okresné veliteľstvo mestskej polície Bratislava III. Tretí bratislavský okres, do ktorého patria mestské časti Nové Mesto, Rača a Vajnory, leží na rozlohe 74,6 štvorcového kilometra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?