FOTO: Okoloidúci nechápali, ako mohol niekto svoje auto "zaparkovať" v potoku uprostred lesa...

14.1.2021

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa včera objavila fotografia tmavomodrého osobného automobilu, ktorého vodič sa z neznámych dôvodov dostal s vozidlom do koryta potoka uprostred lesa v oblasti Alpinky v katastri mestskej časti Rača. Vytiahnuť auto z ťažko prístupného terénu spočiatku nevedeli ani privolaní hasiči...

"Tí ľudia už dnes parkujú kade - tade (irony off)," zažartoval si v súvislosti so zverejnenou fotografiou na Facebooku pán Miloš. Pani Soňa auto nachádzajúce sa v potoku komentovala slovami: "Otužovanie je nový korona trend." Pán Juraj zase vyjadril obdiv "šoférskym zručnostiam" majiteľa vozidla: "Ako ho tam pekne posadil medzi stromy." A pán Fero dokonca v rámci všeobecného žartovania na margo nevšedného parkovania prišiel s návrhom, aby vodič dostal na auto papuču. "Veď ho nechajte, keď bolo smädné, čo malo spraviť? Nechajte ho napiť sa, on potom odíde," zavtipkoval Ján. 

Trochu vážnosti do nevšednej situácie vniesla pani Miriam: "Aj ste sa boli pozrieť či v aute nebol zranený šofér?" Na čo jej odpovedal Marcel: "Nebol zranený. Len ťažšie artikuloval. Bolo to pred siedmou ráno. Sedel v aute, motor ešte bežal, trochu to predychával a pomoc odmietol. Tak som si šiel svojou cestou." Pán Róbert sa v rámci svojho príspevku obrátil na Dobrovoľný hasičský zhor v Bratislave - Rači s otázkou či sa na auto v potoku boli jeho členovia pozrieť a či náhodou do vody nevytekali z vozidla nejaké pohonné hmoty či iné chemické látky. "Boli sme sa tam pozrieť a z auta nevytekalo nič... Nemali sme to ako ani vytiahnuť." Priznal jeden z račianskych dobrovoľných hasičov.

Autora fotografie sa niektorí diskutujúci pýtali či udalosť, ktorú zverejnil na sociálnej sieti, by aj reálne pomohol vyriešiť. Pán Imrich odpovedal: "Určite, keby sa to stalo pred mojimi očami, tak poskytnem prvú pomoc a zavolám záchranné zložky. Teraz som bol svedkom situácie, keď netuším, čo auto robilo v lese, či mal vodič povolenie k vjazdu do lesoparku, prečo nemal reťaze v tomto počasí a podobne." 

Zdroj: FB I.B.

Aktuálna informácia z dnešného rána - vozidlo sa tam už nenachádzalo, takže sa ho asi napokon ešte včera podarilo z neprístupného terénu vytiahnuť na neďalekú cestu a odviezť preč. "Ocenil by som, ak by si dotyčný odniesol aj ten nárazník, čo tam z jeho auta zostal," dodal na FB stránke Priatelia Rače pán Miloš.

(ars)

Páčil sa vám článok?