VIDEO: Hasiči museli urobiť krátky proces s ohňami, ktoré založili nezodpovední výletníci...

16.4.2020

Zdroj: DB DHZ Bratislava - Rača

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava aj minulý týždeň pripomínalo všetkým obyvateľom, ktorí sa chystali do prírody, že je v tomto období prísny zákaz zakladania ohňov a to aj na vyhradených ohniskách. V račianskom lesoparku, to však výletníci nerešpektovali, a tak plamene museli prísť zlikvidovať hasiči, ktorí majú v tomto období aj iné povinnosti než hasiť ohne po nezodpovedných ľuďoch...

DHZ/DHZO Bratislava-Rača zverejnil na svojej stránke nasledujúce video:

Račianski hasiči k videu uviedli: "Možno sa niekomu zdá, že prášok bol zbytočný, ale inak sa ľudia asi nepoučia. Zajtra pokračujeme. Týmto by sme Vás chceli požiadať o rešpektovanie zákazu kladenia ohňov aj na miestach na to určených, aby sme mali čas aj na pomoc pre našich seniorov. Ďakujeme."

Pani Lujza obsah videa komentovala slovami: "Ľudia vedia, že v čase sucha je vždy zákaz kladenia ohňov aj v ohniskách na to určených a už vôbec nie mimo nich. Vraví sa, že vesmír je nekonečný, ale mne sa zdá, že skôr to bude ľudská hlúposť."

Magistrát  tesne pred Veľkou nocou všetkých prípadných výletníkov upozornil, že hasičským a záchranným útvarom bol vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov na lesných pozemkoch a to s platnosťou od 8.4.2020 do odvolania.

Preto je zakázané na lesných pozemkoch a 50 metrov od ich hranice:
- fajčiť alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru
- zakladať oheň a to aj na vyhradených ohniskách či miestach na opekanie v lesoch
- odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru

(ars)

Páčil sa vám článok?