FOTO: Za polhodinu šantenia vášho dieťaťa na týchto atrakciách v Rači zaplatíte 10 eur. Veľa, málo či akurát?

15.7.2019

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Pred známym nákupným centrom na Púchovskej ulici v Rači pribudli cez víkend nafukovacie skákacie hrady a iné atrakcie, ktoré by deti rady aj využili, ale ich rodičov trochu odrádza cena. Vstup na 6 minút stojí 2,50 eura a za polhodinu by ste tu museli zaplatiť 10 eur za každé dieťa. A to sa niektorým dospelým zdá byť dosť veľa...

"Môj malý plakal, keď to videl. Chcel tam ísť, no my sme sa ponáhľali preč. Má dva roky a dokázal by sa tam hrať aj dve hodiny a to by sme sa nedoplatili," napísala mamička Veronika k fotografiám spomínaných nafukovacích hradov zverejnených na facebookovej stránke Priatelia Rače.

Zdroj: FB Priatelia Rače

​Práve cena za vstup na jednotlivé atrakcie sa stala predmetom diskusie. Šesť minút sa zdalo byť niekomu príliš málo a 10 eur za 30-minútový pobyt zase príliš veľa. "Optimálny by bol asi vstup na 10-minút za dve eurá," poznamenala jedna z obyvateliek Rače, ale pani Elena napísala: "Pokým budú rodičia ochotní platiť a bude to tam zaplnené, tak prevádzkovateľ by bol čistý blázon, keby menil ceny. Pre rodinu s malými deťmi sú takéto atrakcie zabiják. Ale znova - pokým dospelí platia." ​

Zdroj: FB Priatelia Rače

​Našiel sa aj názor, že takéto skákacie hrady by mali byť pre deti zadarmo. S tým však nesúhlasí pán Václav: "A myslíte si, že ten, čo prevádzkuje tie nafukovacie atrakcie, ich dostal tiež zadarmo? Aj elektrickú energiu či miesto na prenájom? A čo autá, ktoré to doviezli a pohonné hmoty? A človek, ktorý tam dáva na to pozor, to tiež robí zadarmo?" 

"Včera sme šli s mamou okolo. Boli sme na nákupe, ale poviem vám, že asi nezarobia veľa, lebo nikto tam nebol. Ešte sme si mysleli, že je to zadarmo.pre deti, lebo niektorý obchod niečo oslavuje. Ale bolo to prázdne. Po celý čas," tvrdí Nikola. "Veď práve. Keby to dali o polovicu lacnejšie, tak by v konečnom dôsledku možno aj viac zarobili, a oveľa viac detí by mohlo byť šťastnejších," dodala Eva.

Zdroj: FB Priatelia Rače

​Skákacie hrady a detské atrakcie pri nákupných centrách na Púchovskej ulici by tam mali byť do soboty 21. júla. 

(ars)

Páčil sa vám článok?