FOTO: Na električkovej zastávke MHD v Rači pribudli takéto miesta na sedenie. Využili by ste ich?

8.7.2019

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Počas víkendu sa na zastávke električiek Záhumenice, Drevona objavil tapacírovaný gauč s dvomi kreslami, ktoré niekto rozmiestnil okolo drevených lavičiek. Aj keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o záslužný čin a niekto sa snažil len zvýšiť kapacitu miest na sedenie, tak v konečnom dôsledku išlo pôvodne pravdepodobne o nábytok určený skôr do zberného dvora či na smetisko...

Fotografia zastávky MHD doplnená o sedačku a kreslá sa cez víkend objavila na facebookovej stránke Priatelia Rače a okamžite sa pod ňou začali množiť všelijaké komentáre. "To je otrasné, že sa niekto takýmto spôsobom zbavuje nábytku," myslí si Zuzana a Silvia s ňou súhlasí: "Toto to už je teda sila! Ako niekde na Luníku IX." Viacerí diskutujúci si myslia, že je to hrozné. "Nechcite vedieť, čo všetko si prinesiete domov z tej sedačky. Nejedného chrumkavého chrobáčika, ktorý nekúše," napísal Maťo a další zase spomínali vši, svrab a iné zdravotné riziká. "Na to by som si nesadol ani v skafandri!" dodal Andrej.

Podľa jednej z členiek skupiny bol nábytok pôvodne vyhodený pri kontajneroch, odkiaľ si ho vzali nejakí ľudia. "Čo by nebrali, keď môžu. Skôr pozdravujem toho ignorantského debila, čo takéto niečo len tak vyhodí k bežným kontajnerom s pocitom, že on sa toho zbavil a niekto sa už o to nejako postará. Nuž, postaral... Pritom zberný dvor ma fakt kúsok..." skonštatovala Lucia.

Bratislavské noviny sa skontaktovali aj s autorkou snímky - pani Líviou, ktorá nám napísala, že starým nábytkom vylepšenú zastávku Záhumenice, Drevona odfotila včera poobede, teda v nedeľu: "Viem len to, že včera tam tie gauče, dnes už som tadiaľ nešla, takže neviem či tam ešte sú. Je dosť možné, že ich aj odniesli. Včera vraj boli videné na viacerých miestach v Rači."

Zdroj: FB Priatelia Rače

Sedačka sa chvíľu vyskytovala aj na neďalekom trávniku a títo ľudia na nej oddychovali...

Fotografiu zastávky MHD zariadenou starým nábytkom sme poslali aj do Dopravného podniku Bratislava a jeho hovorkyňa Adriana Volfová nám odpovedala: "DPB a.s. má predmetnú zastávku v správe a pracuje už na odvezení pohovky. O jej čistotu sa však stará mestská časť Rača." 

Zdroj: L.P.

​Takto vyzerala spomínaná zastávka električiek Záhumenice, Drevona bez nábytku...

(ars)

Páčil sa vám článok?