Hasiči z Rače majú o životný zážitok postarané - stretli sa s chorvátskou prezidentkou!

17.6.2019

Zdroj: Račaweb

Páčil sa vám článok?

Požiarnici z Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava – Rača sa ocitli vo všetkých veľkých chorvátskych médiách! Počas návštevy svojho družobného zboru v chorvátskej obci Hrašče sa totiž stretli s prezidentkou Chorvátskej republiky Kolindou Grabarovou Kitarovićovou. Pochopiteľne, že sa s ňou na pamiatku nezabudli aj odfotiť...

Na akcii pri príležitostí 75. výročia partnerského zboru v obci Hrašče sa príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru Bratuislava - Rača totiž bola prítomná aj populárna chorvátska prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovićová, ktorá im – rovnako ako všetkým ďalším účastníkom akcie – poďakovala za prácu a udržiavanie bezpečnosti v komunitách, v ktorých žijú.

Zdroj: Račaweb

Dobrovoľný hasičský zbor sa od vlaňajška v Rači opätovne mobilizuje pod vedením viacerých aktívnych členov – Daniely Rősselovej Olenočinovej, Marcela Kadlečíka či Ľubomíra Krampla. "O to, že tam prišla prezidentka Chorvátska sa postaral miestny veliteľ požiarnikov, ktorý to chcel urobiť ako prekvapenie pre všetkých hasičov zúčastnených na spomínanej slávnosti. Aj my sme boli z toho pochopiteľne v šoku, že tam bola, aby najmä chorvátskym hasičov vzdala hold za ich záslužnú činnosť. Keď išla okolo nás, tak sme sa jej prihovorili s tým, že sme zo Slovenska a radi by sme sa s ňou odfotografovali. Povedala, že nie je problém. A vtedy sme dostali spontánny nápad, že jej venujeme hasičský kabát, ktorý sme narýchlo vyzliekli jednému z našich členov - Marošovi Kováčikovi. Ešte som jej vysvetlila, že keď niekedy príde na návštevu Slovenska, konkrétne do Bratislavy, tak možno už bude vedieť, že sa tam nachádza aj Rača," povedala pre Bratislavské noviny veliteľka DHZ Bratislava - Rača Daniela Rősselová - Olenočinová. "Ešte za nami prišla aj prekladateľka a povedala, že všetky hasičské zbory z Chorvátska by si želali byť s ich prezidentkou odfotené a my Slováci si len tak prídeme a už nás cvakajú do všetkých tunajších médií..." 

Zdroj: Račaweb

Cesty do Chorvátska a spoločného fotografovania s jeho prezidentkou sa zúčastnil Daniela  Rősselová - Olenočinová, Marcel Kadlečík, Soňa Triskalová, Martina Olenočinová, Renáta Knezovič, Martin Knezovič a Maroš Kováčik.

​Račianski požiarnici budú počas soboty 22. júna dohliadať aj na akciu Svätojánska noc nad Račou, ktorá sa koná vo vinici Tále a jej súčasťou bude prirodzene aj zapálenie svätojánskych ohňov.

(ars)

Páčil sa vám článok?