Pozor na falošných smetiarov: Úradovali v Rači

4.12.2018
Užitočná informácia: takto je zorganizovaný odvoz odpadu počas sviatkov. - olo mag
Páčil sa vám článok?

Takzvaní falošní smetiari – vinšovníci sú oblečení vo falošných uniformách a od občanov žiadajú peňažnú pozornosť. V tomto roku sa objavili už začiatkom decembra v Rači. Kazia tak dobré meno zamestnancov mestskej spoločnosti OLO- Odvoz a likvidácia odpadu.

O zber a odvoz zmesového komunálneho, ale aj triedeného odpadu sa v Bratislave starajú zamestnanci mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Je to práca za každého počasia, častokrát v zložitých situáciách a napriek tomu ju robia veľmi zodpovedne. 

Prvých falošných smetiarov nám nahlásili obyvatelia mestskej časti Bratislava – Rača. Objavili sa na viacerých uliciach, naposledy boli videní na Stolárskej ulici. Je však dosť pravdepodobné, že sa v najbližších dňoch presunú aj do ďalších bratislavských lokalít. Spoločnosť OLO sa od týchto aktivít aj osôb dištancuje a upozorňujeme, že naši zamestnanci majú takúto činnosť zakázanú a v žiadnom prípade od občanov nepýtajú peňažnú hotovosť ani iné dary. Našich zamestnancov spoznáte podľa sivo - oranžových uniforiem s logom OLO. Tie sú zladené s farbou zberného vozidla a zároveň aj so samotným logom našej spoločnosti. V prípade, že falošných smetiarov stretnete, nič im nedávajte a informujte, prosím, naše Zákaznícke centrum telefonicky na 02/50 110 111 alebo e-mailom na podnety@olo.sk. Pomôžte nám ich identifikovať fotografiou, prípadne identifikáciou automobilu, ktorým sa priviezli.

Do ulíc Bratislavy vyráža od pondelka do soboty denne viac ako 50 posádok zberných vozidiel, ktoré odvážajú od rodinných aj bytových domov zmesový i vytriedený odpad. Naši zamestnanci – „smetiari,“ pracujú každý deň v roku, okrem nedele, Nového roka a Veľkonočného pondelka. Denne vykonajú okolo 9 000 obslúh. Kým za rok 2016 to bolo 3 747 733 obslúh, za rok 2017 to bolo až 3 849 364 obslúh. Každá posádka vyprázdni denne v priemere 300 a viac zberných nádob/kontajnerov.

(TS)

 

 

Páčil sa vám článok?