Veľká premena: ZŠ Bieloruská sa má rekonštruovať za viac ako tri milióny eur

4.11.2023
0

Zdroj: Wikipedia

Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice plánuje rekonštrukciu Základnej školy Bieloruská. Cieľom je zvýšenie jej kapacity. Samospráva preto vyhlásila tender za odhadovaných viac ako tri milióny eur.

Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Za mestskú časť potvrdil Ján Borčin s tým, že rozšírenie kapacít sa má týkať zhruba šiestich učební.

"Pôjde o komplexnú rekonštrukciu budovy školy. Projekt je pripravený na zateplenie fasády a strechy základnej školy," uviedol Borčin. Zmodernizovať a obnoviť sa má aj kúrenie, majú byť vymenené všetky elektrické rozvody, rozvádzače a osvetlenia.

"Rekonštrukciou prejde aj školská kuchyňa, v rámci ktorej sa vybuduje aj nový nákladný výťah pre jej potreby. Projekt rieši aj nový informačný pult pri hlavnom vstupe do školy a nové chodníky v areáli školy," doplnil.
Podotkol, že po ukončení verejného obstarávania požiada mestská časť ministerstvo školstva o dotáciu na rekonštrukciu školy. "Po schválení projektu pristúpime k samotnej realizácii, predpokladaný čas rekonštrukcie sa odhaduje na dobu 18 mesiacov," ozrejmil Borčin.

(TASR)

Páčil sa vám článok?