Chodili by ste zbytočne: Zimný Tyršák je sklamaním pre mnohých Bratislavčanov

10.12.2023
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Vytunená cigánska, kačacie tacos, pestrý výber vareného vína, ovocných vín, vianočného punču či horúcich miešaných drinkov - na tieto a ďalšie predvianočné dobroty lákal Zimný Tyršák na petržalskom brehu Dunaja už od polovice novembra. Ak sa sem však vyberiete, budete sklamaní.

Predvianočnú atmosféru sme si na Zimnom Tyršáku pri Starom moste v Petržalke mohli užívať oveľa skôr ako trhy v centre Bratislavy, otvorili ho už 15. novembra. Viacerí Bratislavčania si toto miesto obľúbili najmä pre jeho skvelú polohu a atmosféru, o to viac sú teraz sklamaní.

Dnes by ste už totiž cestu na Zimný Tyršák merali zbytočne, priestor je bez života, vyprázdnený, za bránu sa nedostanete. Hoci v čase otvorenia Zimného Tyršáku nám organizátori potvrdili, že budú fungovať (predbežne) do 19. decembra, napokon to boli len dva týždne. Ako sme dodatočne zistili, rozlúčku so Zimným Tyršákom oznámili na sociálnej sieti už 28. novembra. A hoci sa viacerí sklamaní ľudia vzápätí pýtali na dôvod, odpovedali si napokon sami. Napríklad Štefan po návšteve konštatoval: „Tyršák zatvorili, lebo tam nikto nechodí, my sme tam boli v sobotu a nikto tam nebol, len uzimene baby, čo predávali varené víno.“

Slabú návštevnosť nám potvrdil aj jeden z predajcov, ktorý ponúkal cigánsku, zároveň však pripomenul, že zatvorenie Zimného Tyršáka bolo rozhodnutie organizátorov. "Takto vyhodnotili situáciu," uviedol pre banoviny.sk, meno však zverejniť nechcel.

Zdroj: ac

9. december: Zimný Tyršák je už vyše týždňa zatvorený, záujem ľudí bol nízky.

Zdroj: ac

16. november: Vyzdobený Zimný Tyršák krátko po otvorení

Od organizátorov sme  sa pokúsili získať podrobnejšie vysvetlenie, zatiaľ neúspešne. Odkaz na sociálnej sieti je však jednoznačný: "Ďakujeme za sezónu, aktuálne oddychujeme..." Minulý rok sa pritom brány Zimného Tyršáka zatvorili až tesne pred Vianocami, 22. decembra.

Ak si chcete užiť sviatočnú atmosféru práve v Petržalke, zájdite na vianočné trhy na Námestí Republiky, ktoré potrvajú do 20. decembra, alebo aj na "mini trhy" na dostihovej dráhe, kde tento rok funguje i klzisko pod holým nebom, a to až do večera. Zároveň si tu môžete vychutnať aspoň na diaľku (ak nechcete platiť vstupné 12 až 14 eur) unikátny Svetelný park, je to čarovný pohľad. 

(ac)

Páčil sa vám článok?