Na Dňoch Petržalky zaznejú najväčšie slovenské hity, vstup i popcorny budú zdarma

25.4.2023
0

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Obľúbený festival Petržalčanov, ale aj ostatných obyvateľov či návštevníkov hlavného mesta, sa tento rok uskutoční od piatka 23. júna do nedele 25. júna a sľubuje nabitý kultúrny program s množstvom atrakcií. Viac nám prezradila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Posledný júnový víkend bude patriť v poradí už 26. ročníku l festivalu Dni Petržalky, ktorý sa uskutoční tradične v areáli Závodiska Dostihovej dráhy Petržalka na Starohájskej ulici 29.

Mestská časť, ktorá je hlavným organizátorom podujatia, aj tento rok sľubuje nabitý program pre všetky vekové kategórie.

O to viac, že sa Dni Petržalky po prvý raz uskutočnia v rozšírenej podobe a namiesto dvoch potrvajú až tri dni - od piatka do nedele.
Ďalšou zmenou je umiestnenie pódia a stánkov. Kým v predošlých rokoch sa nachádzali hneď pri vstupe na Závodisko, teraz bude dejiskom diania stred zelenej plochy dostihovej dráhy.

Vstup bude vďaka finančnej podpore mestskej časti pre všetkých voľný.

Skupina bez mena a iní

Na hlavnom pódiu sa tentokrát podľa samosprávy ocitnú tie najväčšie hviezdy slovenského hudobného neba, zatiaľ však ich mená prezrádzať nechce.

„Na začiatok poviem len to, že jedným z hlavných interpretov bude kapela No Name, ďalších účastníkov budeme predstavovať postupne v priebehu nasledujúcich týždňov. Sledujte preto najmä naše sociálne siete a všetko sa včas dozviete,“ vyzýva záujemcov Jana Hrehorová z kancelárie starostu miestneho úradu, ktorá podujatie organizačne zastrešuje.

Zároveň prezradila, že návštevníci sa môžu tešiť aj na bohatší výber občerstvenia. „Stánkový predaj plánujeme rozšíriť aj o nový sortiment jedál a nápojov. K dispozícii budú aj naše vlastné stánky s popcornom a cukrovou vatou zdarma,“ hovorí o ďalších lákadlách festivalu, ktorý navštevuje niekoľko tisíc ľudí nielen z Petržalky.

(ms)

Páčil sa vám článok?