Nezodpovedná cyklistka nezosadla z bicykla a spôsobila dopravnú nehodu

4.7.2022

Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti odboru dopravných nehôd Krajského dopravného inšpektorátu vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, ku ktorej došlo v piatok (01.07.2022) vo večerných hodinách na priechode pre chodcov na Kutlíkovej ulici.

V čase okolo 18:00 pred priechodom pre chodcov cyklistka nerešpektovala príslušné dopravné značenie „ZOSADNI Z BICYKLA“, z bicykla nezosadla a vošla na priechod. Vodič motorového vozidla prechádzajúci týmto úsekom v smere na Pajštúnsku ulicu cyklistke prednosť v jazde dal, avšak vodič vozidla prechádzajúci v smere z Pajštúnskej ulice pre krátku vzdialenosť vozidlo zabrzdiť nedokázal.

"Následkom toho cyklistka narazila predným kolesom do ľavej strany idúceho vozidla a spadla na čelné sklo. Cyklistka utrpela zranenie, ktoré si vyžiadali jej prevoz do jednej z nemocníc k ošetreniu," informuje na sociálnej sieti polícia. 
Tá apeluje aj na nemotorových účastníkov cestnej premávky, aby si na cestách dávali väčší pozor a rešpektovali príslušné dopravné značenie.

"Každý účastník cestnej premávky je podľa zákona povinný dodržiavať jej pravidlá. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Cyklisti, ktorí jazdia po cestných komunikáciách by nemali preceňovať svoje schopnosti a zručnosti, a zároveň by mali zvážiť riziká, ktoré im hrozia od okoloidúcich motorových vozidiel," dodáva polícia. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?