Nájdite sa so zvieratkom z útulku: Pri Auparku si v nedeľu môžete adoptovať psíka i zažiť bohatý program

25.6.2022
0
Nájdite sa

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Počas nedele 26. júna sa v Sade Janka Kráľa pred bratislavským Auparkom koná už jedenásty ročník obľúbeného a prospešného podujatia Nájdite sa...so zvieratkom z útulku. Okrem samotnej adopcie zvieratka organizátori pripravili aj zaujímavý program.

Súčasťou akcie sú aj vystúpenia hudobníkov, ktorí ju podporia bez nároku na honorár.

Podujatie sa začína o 10:00 h a potrvá až do 16:00.

V Sade Janka Kráľa sa zoznámite s útulkami i konkrétnymi psíkmi, ktorých si budete môcť adoptovať. 

„Sme nesmierne radi, že konečne môžeme spraviť tento krásny event potom ako sme počas pandémie boli odstavení, čo bolo náročné najmä pre útulky. Tak ako každý rok sa snažíme posúvať podujatie tak, aby sa tam ľudia cítili príjemne a našli si toho svojho najlepšieho priateľa spomedzi útulkáčikov. Sme vďační, že každý rok sa nám ozvú umelci sami a radi chcú prísť podporiť svojou tvorbou a bez nároku na honorár túto akciu. Preto ich berieme už ako našich umeleckých ambasádorov, keďže niektorí s nami spolupracujú už roky,“ hovorí Jana Trellová, PR manažérka projektu Nájdite sa.

Zdroj: FB Zvierací ombudsman

Na mieste už sú pripravené stánky. 

Počas desiatich ročníkov sa už podarilo cez toto podujatie (celkovo 31 podujatí) nájsť nové domovy stovkám psíkov. “Akcia nám pomohla v tom, že nás vnímalo viac ľudí. Vedeli sme sa na akcii stretnúť s adoptérmi z minulosti - čo boli vždy milé a príjemné stretnutia. Z akcií sme mali aj finančný i vecný príjem - čo je pre útulok veľká pomoc. My sme sa snažili odpovedať na otázky, robiť osvetu a vysvetľovať. No a naši zverenci boli riadne vyvenčení - isto sa aj im páčilo,“ hovorí Mária z občianskeho združenia Bullterrier Rescue Slovakia.

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Podujatie ssa konalo i minulý rok. 

Okrem OZ Bullterrier Rescue Slovakia tu stretnete ďalšie útulky: OZ Túlavá labka, OZ Zvieratkovo, útulok Skalica, Siberian Husky Rescue, Labka pomoci, Tulkáčik, SAOZ, OZ Berry dog a Banovskí chlpáči.

Na 11.ročníku Nájdite sa... vystúpi Majself, speváčka a herečka Veronika Strapková, Yael, Alan Murin, Kristina Tran a Tomy Kotty. O 10:00 otvorí program moderátorka Katarína Balážiová - Becca a poobedný program bude mať na starosti obľúbený moderátor a rádiový spíker - Matúš Krnčok.

Už niekoľko rokov sa podujatie spája s odovzdaním cien Animal Hero Slovakia, ktorú udeľuje iniciatíva Zvierací ombudsman jednotlivcom alebo kolektívu, ktorí sa v priebehu roka zaslúžili o šírenie pozitívneho príkladu v oblasti ochrany zvierat. Je morálnym uznaním tých, ktorí sa na Slovensku pravidelne stretávajú s týraním zvierat a riešia jeho následky. Tento rok odovzdá ceny investigatívna reportérka Kristína Kövešová, ktorá ocenenie získala minulý rok.

Zdroj: FB Zvierací ombudsman

V nedeľu si nájdu domov ďalší psíkovia s ťažkými osudmi.

“Na Slovensku máme veľký problém! Či sú to množiarne, psie zápasy, psie zabíjačky alebo iné otrasné prípady týrania zvierat! Väčšina prípadov, bohužiaľ, ostane navždy nepotrestaných. Musíme však zvieratá chrániť, začať sa správať ako civilizovaná spoločnosť a povedať takémuto správaniu jednoznačne nie! Ďakujem ochranárom, ktorí bojujú za nevinné životy, prosím, nevzdávajte sa. A ďakujem všetkým ľuďom, ktorí pochopili, že zvieratá sú nekonečným zdrojom bezpodmienečnej lásky. Máme sa od nich veľa čo učiť,” konštatuje Kristína. Aj vďaka jej reportážam sa darí odkrývať prípady týrania a krutého biznisu so zvieratami na Slovensku.

Zdroj:

Atmosféra v roku 2017.

Na nové domovy čaká v útulkoch po celom Slovensku tisícka ďalších skvelých psov, ktoré
na podujatí nenájdete. Množstvo z nich je však v databáze online adopčnej aplikácie najditesa.online, ktorá vznikla z dielne iniciatívy ako alternatíva k podujatiu na podporu adopcií a dočasnej starostlivosti.

Podujatie Nájdite sa… so zvieratkom z útulku sa koná pod záštitou primátora Matúša Valla a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu a Martina Hojsíka, poslanca Európskeho parlamentu.

PROGRAM:


10:00 – otvorenie 11.ročníka Nájdite sa...so zvieratkom z útulku

10:10 – moderátorský vstup Becca - predstavenie podujatia

10:15 – 12:30 - predstavovanie psíkov z jednotlivých útulkov

13:00 – Matúš Krnčok otvára programovú časť

13:05 – Kristína Tran

13:15 – Alan Murin

13:20 – Tomy Kotty

13:30 – Yael

13:40 – Majself

14:00 – 14:15 – odovzdávanie Animal Hero Slovakia s Kristínou Kovešovou

14:30 – rozhovor s Martinom Hojsíkom, poslancom Európskeho parlamentu, ktorý spoločne s Matúšom Vallom a Jurajom Drobom prevzal záštitu nad podujatím

16:00 - poďakovanie a koniec podujatia.

(ms) 

Páčil sa vám článok?