V Petržalke sťahujú všetky nové kontajnery na drobný elektroodpad - dôvodom je vandalizmus!

19.2.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

ratislavská Petržalka spolu so spoločnosťou Asekol SK sťahuje dočasne aj zvyšné červeno-biele kontajnery na drobný elektroodpad. Dôvodom je pretrvávajúci vandalizmus, keď po dvoch mesiacoch je zničená už tretina z nich. Vo veci bolo podané aj trestné oznámenie. Prevádzkovateľ verí, že stacionárne zberné nádoby bude môcť vrátiť na ich miesta v čo najkratšom čase.

"Vo všetkých prípadoch sa páchateľom podarilo odstrániť vhadzovací otvor, čím značne poškodili nielen samotný otvor, ale aj celú nádobu. Predpokladáme, že neznámy páchateľ sa zameriava na odcudzenie a následné zhodnotenie elektroodpadu. Avšak nevylučujeme aj možnosť vandalizmu," konštatuje Ronald Blaho zo spoločnosti. Miestna samospráva pripomína, že zberné nádoby na elektroodpad, batérie a akumulátory sú určené pre všetkých občanov, ktorí chcú pomôcť zlepšiť životné prostredie. Vandalov mestská časť vyzýva, aby od svojho konania upustili. "Ich poškodzovaním škodíme najmä sebe," podotýka Daniela Vašková Kasáková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu.

 V najväčšej bratislavskej mestskej časti bolo v polovici decembra minulého roka osadených 15 nových zberných nádob na elektroodpad. Za ten čas sa vyzbieralo 7000 kilogramov elektroodpadu. Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje celkovo 270 zberných nádob na elektroodpad. Poznamenala, že s poškodzovaním zberných nádob v takej miere ako v Petržalke sa v ostatných častiach Slovenska nestretávajú.

(TASR)

Páčil sa vám článok?