Tyršák sa vracia späť - zavládnuť by na ňom mala príjemná vianočná atmosféra...

18.11.2020

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Tyršák sa po krátkej prestávke opäť otvára návštevníkom. Na mieste, ktoré sa v letnej sezóne spájalo s pieskom, drinkami a leňošením, nájdu jeho návštevníci tentoraz jedinečnú predvianočnú atmosféru. Okrem dobrého jedla a pitia sa zameria na podporu lokálneho dizajnu a módy.

"Zimný Tyršák už tradične ponúkne dobré jedlo a pitie - vrátane predvianočnej klasiky ako cigánska pečienka, lokše, varené víno, či punč. Zimná edícia však prinesie oveľa viac. Vďaka spojeniu s legendárnym Urban Marketom sa počas decembra na Tyršáku vystrieda niekoľko známych značiek, ktorých výrobky si budú môcť návštevníci zakúpiť priamo na mieste. Vďaka spolupráci s ÚĽUV návštevníci na Tyršáku nájdu zastúpenie tradičných ľudovo-umeleckých výrobkov. Aj kúpou ručne vyrobeného vianočného darčeka s príbehom spolu podporíme slovenskú tvorbu, našich umelcov, dizajnérov, výrobcov a remeselníkov," tvrdia organizátori. 

Tyršák je podľa nich ideálnym miestom pre stretnutia priateľov a rodiny v bezpečnom prostredí, na čerstvom vzduchu – či už ako príjemná zastávka na spoločných prechádzkach po Tyršovom nábreží, alebo priamo na jednej z vyhrievaných terás na Tyršáku. Tak ako aj počas leta budú pri vstupe do areálu, ale aj v ňom dôsledne sledovať dodržiavanie všetkých hygienických opatrení.

Tyršák chce byť aj v adventnom období ohľaduplný voči našej planéte, takže samozrejmosťou bude separácia, zhodnocovanie, ako aj kompostovanie odpadov, rovnako aj výdaj nápojov v zálohovaných pohároch, respektíve keramických hrnčekoch.

Vstup do areálu bude pre všetkých návštevníkov bezplatný. Zimná edícia Tyršáku sa začína už dnes, teda v stredu 18. novembra a otvorený bude vo všedné dni medzi 15:00 až 22:00 hodinou a cez víkendy v čase od 12:00 do 22:00 hodiny. 

(ts)

Páčil sa vám článok?