Tragédia na Matadorke: O život prišla kúpajúca sa 64-ročná pani

9.8.2020
0
Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Príjemný nedeľný pobyt na kúpalisku sa skončil tragédiou. Dnes tesne popoludní prišla o život na kúpalisku Matadorka v bratislavskej Petržalke 64-ročná pani.

"Som na Matadorke a práve tu zomrela asi šesťdesiaročná pani. Vytiahli ju z vody, v ktorej bola dole tvárou. Asi dostala infarkt alebo sa utopila, plavčíci i návštevníci kúpaliska jej dlho dávali prvú pomoc. Po 15 minútach prišla prvá posádka záchranky, ale pomalým tempom, až na nich ľudia začali kričať, že ide o život a mohli by ísť rýchlejšie. O päť minút prišla druhá posádka zdravotníkov, tí už bežali okolo bazéna. Snažili sa ju resuscitovať asi polhodinu. Použili aj dýchací prístroj aj defibrilátor. Napichli jej aj fyziologický roztok, ale neprebrali ju. O 12-tej sa rozozvučali neďaleké zvony a krátko na to skonštatovali jej smrť," opísal nám smutné udalosti čitateľ Roman, ktorý sa nachádzal priamo na mieste.

Na miesto dorazili i policajti, ktorým dali návštevníci kúpaliska osobné veci zosnulej vrátane dokladov a oni sa skontaktovali s operačným strediskom, kde asi získali kontakty na príbuzné či známe obete, ktoré polícia kontaktovala a po chvíli dve ženy prišli na Matadorku. "Jedna bola jej rovesníčka, možno sestra a druhá mladšia, pravdepodobne jej dcéra. Obe sa zrútili. Staršej museli zdravotníci zmerať tlak. A dať napiť..." priblížil Roman. Telo zosnulej ženy plavčíci umiestnili pod slnečník a ohradili tak, aby naň nebolo vidno. O infarkte ako o veľmi pravdepodobnej príčine nešťastnej udalosti hovorili i službukonajúci muži zákona, ktorí sa nachádzali na mieste.

Zdroj: ars

​Telo zosnulej ženy plavčíci umiestnili pod slnečník a ohradili.

Zhruba o 15. h telo zosnulej odviezla pohrebná služba za pomoci nosidiel na kolieskach.

Zdroj: ars

Na miesto prišiel i koroner.

Že k tejto udalosti, pod ktorú sa pravdepodobne podpísali zdravotné problémy, na Matadorke dnes naozaj došlo, nám potvrdil aj hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. V prípade získania ďalších informácií budeme článok aktualizovať.

"O 11:16 hod sme na tiesňovú linku 155 prijali informáciu, podľa ktorej potrebuje pomoc žena, vytiahnutá z bazéna. Žiaľ, napriek maximálnemu úsiliu záchranárov sa ju nepodarilo oživiť a lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa pre bratislavskenoviny.sk hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. 

(ms, ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie