Nájomné byty na Medveďovej ulici poslanci predať nechcú

25.7.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Poslanci na poslednom miestnom zastupiteľstve prijali uznesenie, v ktorom nesúhlasia s odpredajom nájomných bytov na Medveďovej 21.

Ešte v januári starosta Ján Hrčka avizoval, že mestská časť bude zrejme posudzovať jednotlivo každú zo žiadostí 200 nájomcov bytov z domu na Medveďovej 21 (z 245 bytov), ktorí žiadajú ich prevod do osobného vlastníctva.
Kontrolór mestskej časti Stanislav Fiala mal v rámci kontrol verifikovať počty žiadostí o odkúpenie bytu, teda overovať, či v období, keď sa menil zákon, nebola presiahnutá hranica počtu žiadateľov, ktorá samospráve ukladá povinnosť odpredávať byty.

„Pri vykonanej kontrole neboli zistené nedostatky ani porušenia všeobecne záväzných právnych predpisov. Počet oprávnených žiadostí o odpredaj bytov v žiadnom období neprekročil 50 percent nájomcov bytov v tomto dome,“ uviedol.
Poslanci vzali správu na vedomie, v uznesení nesúhlasia s odpredajom bytov a zaviazali starostu, aby vypracoval plán obnovy bytového domu do septembra 2020. Začať by sa malo domovými stúpačkami. Poslanec Miroslav Dragun skonštatoval, že mestská časť si bude musieť na rekonštrukciu domu pripraviť tri milióny eur.
Obyvatelia domu teraz čakajú na oficiálne vyjadrenie mestskej časti, že im byty úrad nepredá a zvažujú podanie žaloby na súd.
(in)

Páčil sa vám článok?