Tragédia na električkovej trati: Pri Starom moste vyhasol ľudský život

27.6.2020
0

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ K smutnej udalosti došlo v sobotu večer v bratislavskej Petržalke. Mnohí cestujúci nechápali, prečo nechodia električky, ale dôvod bol vážny.

Električky cez Starý most  nepremávali okolo ôsmej večer minimálne polhodinu. Informačné tabule upozorňovali, že nepremávajú "z dôvodu mimoriadnej udalosti na trati".

Ako informovala FB stránka Revízori Bratislava, vozidlá zablokoval ich kolaps muža, ktorý podľa svedkov pravdepodobne dostal infarkt. Ako sa nám však podarilo zistiť, nemuselo to tak byť, muž totiž krvácal z hlavy. Či však úraz utrpel až pri páde po kolapse, nevieme. Zdravotníci ho oživovali zhruba tridsať minút, no zachrániť sa ho už nepodarilo. A keďže sa tak stalo tesne pri električkovej trati (pri Starom moste v Petržalke) a s mužom nebolo možné hýbať, vozidlá stáli.

Zdroj: nc

Tabuľa informovala o "mimoriadnej udalosti na trati".

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková nám potvrdila, že polícia neeviduje žiadnu dopravnú udalosť na trati a ich hliadky tam privolané neboli, takže určite nešlo o dopravnú nehodu.

"Kvôli prekážke na trati (resuscitácia človeka) je linka 3 presmerovaná cez Jesenského a nábrežie späť do Rače. Do Petržalky premáva autobusová linka X1 z Malej scény bez zastavenia cez Landererovu, most Apollo a Einsteinovu na Farského a späť," informoval o udalosti Dopravný podnik Bratislava.

Premávka električiek bola obnovená o 20.43 h.

Smutnú udalosť nám potvrdili aj záchranári. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc mužovi, ktorý krvácal z hlavy a nereagoval. Ešte pred ich príchodom mu poskytli prvú pomoc svedkovia udalosti. Žiaľ, napriek maximálnemu úsiliu zasahujúcej posádky sa muža nepodarilo zachrániť," povedala nám hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Detaily z pohľadu dopravného podniku nám neskôr priblížil jeho vedúci odboru marketingu a komunikácie Matej Michlík: "O 19:39 nahlásil vodič 3/1 – 7504, že stojí na zastávke „Sad Janka Krála“ smerom do CMO a nemôže pokračovať v premávke z dôvodu, že na koľajisku RZP oživovala občana
nezistenej totožnosti, ktorý na uvedenom mieste odpadol. Následne ostali na koľajisko odstavené aj vozidlá RZP (Urgent 111, 128). Z toho dôvodu bola v čase od 19:38 do 20:40 na Starom moste obojsmerne prerušená premávka električiek linky č. 3. Električky linky č. 3 boli odklonené cez Jesenského, Mostovú, Vajanského nábrežie a od Šafárikovho námestia späť do Rače. Od 19:55 do 20:50 bola nasadená náhradná doprava X1 v úseku Malá scéna, Landererova, Most Apollo, Einsteinova, Jantárová cesta/Bosákova, žel. priecestie Pri seči/ na Farského. Použité boli 3x VZV (1101, 4004 a 2045). Zároveň bol nasadený DZV 3424 ako X3 v úseku Cintorín Rača – Blumentál (vykonal jednu jazdu). Na posilnenie linky č. 3 boli nasadené električkové ZV 7522 a 7520 v čase od 19:50 do 22:00. Na mieste riešil dispečer HAX – 52. Náhradnú dopravu X1 riadil dispečer HAX – 115 na Malej scéne, odklon linky č.3 riadil na Štúrovej ul. dispečer HAX – 53 a na konečnej Cintorín Rača informoval cestujúcich a riadil električky HAX – 51. Cestujúci boli informovaní aj prostredníctvom elektronických tabúľ a webu."

(ms, nc)
Páčil sa vám článok?