Drzosť! Po prvej nelegálnej stavbe pod Mostom SNP postavila tá istá firma ďalšiu

23.6.2020
0

Zdroj: čitateľ

Páčil sa vám článok?

Na podivnú stavbu pod Mostom SNP nás upozornil čitateľ. Umiestnenie kontajnerového bufetu, ktorý je navyše viditeľnou reklamou pre výrobcu alkoholu, sa mu vôbec nepozdáva. Ako sme zistili, ani bratislavskému magistrátu.

Po kontroverznej drevenej stavbe pod Mostom SNP, ktorá stále nie je zlegalizovaná, pribudla nedávno ďalšia – bufet postavený z kontajnerov. „Mám pochybnosti, či aj v tomto prípade nejde o nepovolené konanie stavebníka. Nechce sa mi veriť, že by mu úrady odsúhlasili takéto niečo nevkusné pri moste, ktorý je navyše národnou kultúrnou pamiatkou,“ upozornil nás Bratislavčan.

Daný pozemok pod Mostom SNP patrí magistrátu, ktorý má výhrady aj k spomínanej drevenej konštrukcii na nástupnom priestore do reštaurácie UFO  - považuje ju za čiernotu. Zisťovali sme, kto stojí za kontajnerovým bufetom a na aký účel vlastne mesto prenajalo súkromníkovi tento lukratívny priestor. Ukázalo sa, že stavebník je v oboch prípadoch ten istý - firma Zemegula.

Zdroj: čitateľ

​Kontroverzná je aj drevená konštrukcia pod Mostom SNP (nelegálne postavený bufet je v pozadí).

„Stavba kontajnerového bufetu je umiestnená na pozemku vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislava. Predmetný pozemok je na základe zmluvy prenajatý nájomcovi Zemegula s.r.o. za účelom jeho užívania ako prídomovej zelene prístupnej verejnosti,“ informovala nás hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. Bufet pod mostom je teda postavený načierno, takže magistrát vzápätí podnikol rázny krok. „Nakoľko je umiestnenie predmetnej stavby v rozpore so zmluvou, nájomca bol listom zo dňa 22. 6. 2020 vyzvaný na dodržiavanie účelu nájmu podľa zmluvy a na odstránenie kontajnerového bufetu v lehote do 3 dní odo dňa doručenia zaslanej výzvy,“ uviedla hovorkyňa.

Slnečnice v Petržalke so sebou priniesli nový problém - školu. Čo sa deje?

Po tohtoročných zápisoch do prvých ročníkov v bratislavskej Petržalke nastal problém v ZŠ na Turnianskej ulici 10. Každý rok sa tam hlásilo 80 prváčikov, tento rok až 209 detí! Z nich sa už 57 ani pri najlepšej vôli do školy nezmestí. Petržalskí poslanci preto museli na zastupiteľstve schváliť úpravu VZN o školských obvodoch a deti presunú do inej školy. Prečo vznikol tento problém?

​Pokiaľ ide o kritizovanú drevenú konštrukciu, mesto trvá na tom, aby stavba minimálne zasahovala do architektúry Mosta SNP.

(bn)

Páčil sa vám článok?