Nedeľa: Ľudia prúdili aj do kostolov. Dodržali pravidlá?

10.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po týždňoch nútenej absencie mohli počas tejto nedele veriaci absolvovať omšu aj osobne. Od stredy sú totiž omše opäť verejné. Ako to dopadlo?

Kostoly taktiež musia dodržiavať  opatrenia, aby sa v nich nezišlo príliš veľa ľudí naraz. V aleji pred vstupom do Kostola Svätej rodiny na tzv. pápežskej lúke v Petržalke napríklad nájdu veriaci značky, na ktoré sa majú postaviť do radu „Do kostola budú pustení prví 90-ti veriaci. Tí, ktorí majú v daný deň úmysel svätej omše, prídu dopredu a budú vpustení mimo poradia. Do kostola začneme púšťať 10 minút pred sv. omšou v poradí, v akom budú veriaci čakať na svätú omšu. Tí, ktorým sa neujde vojsť do kostola, môžu sa zúčastniť vonku s dvojmetrovými rozostupmi, ktoré sú okolo kostola naznačené značkami s číslami alebo s X,“ informovali na stránke.

V nedeľu ráno sme sa boli presvedčiť, ako to funguje. A naozaj, veriaci poctivo dodržiavali rozostupy a stáli na nakreslených značkách.

FOTOGALÉRIA (Kostol Svätej rodiny):

​Pred ďalším petržalským chrámom, kostolom Sedembolestnej Panny Márie sa rad v čase našej prítomnosti netvoril. Aj tu všetko prebiehalo podľa pravidiel. Za vchodom sa nachádzala dezinfekcia a ľudia sedli na laviciach v predpísaných rozostupoch.

FOTOGALÉRIA:

​Pravidlá dodržiavali aj v Kostole Sv. Kríža v Devíne. Veriaci sedeli na vyznačených miestach a po príchode si dezinfikovali ruky.

Zdroj: ms

K​ostol Sv. Kríža v Devíne.

Dezinfekcia rúk v devínskom kostole:

(ms)

Páčil sa vám článok?