Sťažnosť na reštauráciu: Hosťovi nablokovali tringelt za vetu po anglicky

9.12.2019
0

Zdroj: melroseapartman.sk, FB

Páčil sa vám článok?

Zákazníci gastro prevádzok sa môžu stretnúť so všeličím. Najnovšie jeden z hostí nemal veriť vlastným očiam v jednej z petržalských reštaurácií, keď mu čašníčka priniesla účet. Takmer polovicu sumy totiž tvoril tringelt, ktorý mu mali zaúčtovať za jednu anglickú vetu. K prípadu sa nám vyjadril aj majiteľ reštaurácie.

"Absurdnosť a diskriminácia, s akou som sa ešte nikdy v gastronómii nestretol," sťažoval sa podľa stránky Nekŕmte nás odpadom zákazník bratislavskej reštaurácie, ktorá sa nachádza v zariadení Melrose Apartmens na Betliarskej ulici v Petržalke. A čo sa vlastne stalo? Hosť si objednal jedno pivo a dva deci vína. Na účte si však našiel okrem sumy 1,89 eura za pivo a 1,94 eura za víno aj 1,69 eura tringelt.

Zákazník podľa spomínanej stránky na sociálnej sieti tvrdí, že mu naúčtovali aj prirážku za cudzojazyčného hosťa a to z dôvodu, že čašníčka s ním musela hovoriť po anglicky, pričom išlo iba "o jednu jedinú vetu". "Nepomohol ani argument, že ja som Slovák. Zahlásila, že ona aj tak musela hovoriť po anglicky," dodal.

Požiadali sme o vyjadrenie aj majiteľa spomínanej reštaurácie. "Mrzí ma to, došlo k ľudskému skratu, pochybeniu. Poškodzuje to aj meno hotela, ktorý s tým naozaj  nemá nič spoločné, majiteľom reštaurácie, ktorá sa nachádza v priestoroch hotela, som ja a všetko to bolo trocha inak, ako sa opisuje na sociálnej sieti," povedal nám majiteľ reštaurácie Jaroslav Stellmach.

Hosť, ktorému sa podľa neho omylom na účte objavila táto suma, je naozaj cudzinec a v spomínanom hoteli dlhodobo s deťmi i manželkou býva a je spokojný. V ten deň sedel pri stole s ešte jedným mužom - Slovákom, ktorý mal celý prípad rozvíriť. "Dnes ráno bol ten hosť u nás na raňajkách, hovoril som s ním, tiež je z toho nešťastný. V reštaurácii pracujem šesť rokov, nikdy sme nikomu nič také neúčtovali, došlo k chybe, čašníčka sa pomýlila. Keď sa na to prišlo, okamžite mu peniaze vrátili a od hotela dostal aj fľašu vína," dodal majiteľ reštaurácie. 

Spomínaný blok, tringelt je označený ako Tips2:

Zdroj: FB Nekŕmte nás odpadom

(ms)

Páčil sa vám článok?