Hrozí Petržalke, že ak nasneží, tak cesty aj chodníky na jej území zostanú neodhrnuté?

28.11.2019

Zdroj: FB Revízori Bratislava

Páčil sa vám článok?

Predpovede počasia nasvedčujú tomu, že začiatkom decembra by sa postupne malo začať ochladzovať a nie je vylúčené ani napadnutie prvého snehu. Ten by mohol spôsobiť mestskej časti Petržalka dosť veľké, priam neriešiteľné problémy. Miestny poslanec Miroslav Dragun tvrdí, že v podniku Verejno-prospešných služieb sú veľké nezhody medzi jeho vedením a odborármi, ktoré by sa mohli už čoskoro veľmi negatívne prejaviť...

"V stredu sa uskutočnilo pracovné stretnutie so zástupcami odborov pri miestnom podniku VPS Petržalka, kde sme diskutovali o ich pripomienkach a námetoch ohľadom zimnej údržby, nakoľko pred niekoľkými dňami posielali list všetkým poslancom, že oni sami nevedia, ako bude zabezpečená zimná údržba v mestskej časti," informoval médiá poslanec MČ Petržalka Miroslav Dragun. 

"V liste sa pýtali vedenia VPS, akým spôsobom plánuje rozdeliť služby, ako nakladať so soľou atď. Z tejto diskusie vyplynulo, že majú pocit, že nie je dodržaný zákonník práce, že sú nútení do nadčasov, a preto bola aj v podniku kontrola z Inšpekcie práce, ktorá má posúdiť sťažnosti," skonštatoval ďalej Dragun, ktorý sa na základe týchto zistení rozhodol ako poslanec iniciovať mimoriadnu komisiu životného prostredia a verejného poriadku, ktorá má na starosti monitoring zimnej údržby.

"Je nevyhnutné, aby sme s vedením VPS a odborármi prediskutovali aktuálnu situáciu, aby sa nám nestalo, že MČ zaskočí sneženie a zostanú neodhrnuté chodníky a cesty. Nech obyvatelia Petržalky nie sú rukojemníkmi sporu medzi zamestnávateľom a zamestnancami," dodal miestny poslanec.

(ars)

Páčil sa vám článok?