Dojímavé! Cudzinec na Draždiaku zachránil labuť

13.11.2019
0

Zdroj: FB Sprava CHKO Dunajske luhy

Páčil sa vám článok?

Príbeh so šťastným koncom sa dnes popoludní odohral na petržalskom Draždiaku. Dospelá labuť sa chytila na rybársky háčik a ten jej uviazol na jazyku. Zachránil ju cudzinec, ktorý ju vytiahol z vody a čakal na pomoc.

Mladý muž v zime len v plavkách a celý mokrý čakal na brehu Draždiaku s poranenou labuťou na odbornú pomoc. „Kým sme prišli z opačného konca mesta, chvíľu to trvalo. Obavy sme mali nielen o labuť, ale aj o obetavého pána, ktorý nás v zime čakal len v plavkách. Labuť sme vzali na ošetrenie, háčik bol odborne odstránený v Mlynvete a labuť bude v poriadku,“ napísalo na sociálnej siete Regionálne centrum ochrany prírody Bratislava. Labuť bude čoskoro vypustená spať do prírody. 

Pracovníci centra však mali obavy o záchrancu, a tak ho kontaktovali, či sám je zdravotne v poriadku. „Dozvedeli sme sa, že sa volá Dimitrij Meleikovich. Povedal nám, že sa nemusíme obávať, lebo je na zimu zvyknutý, pretože je zo Sibíri,“ napísali pracovníci regionálneho centra, ktorí mu aj takýmto spôsobom ďakujú za jeho obetavosť. 

Zdroj: CHKO Dunajské Luhy

(lb)  

Páčil sa vám článok?