Majiteľ Galérie Kontajner sľubuje: Autá tam parkovať nebudú

20.9.2019
0
Galéria kontajner na Farského

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

Novootvorená prevádzka Galéria Kontajner pri križovatke Bosákova-Farského vyvoláva rôznorodé reakcie. Jedni si pochvaľujú možnosť zájsť sem už na raňajky a výbornú kávu, keďže je otvorená už od siedmej ráno, iní sa s novým objektom na tomto území nevedia zmieriť. Do redakcie nám prišla aj výhrada na odparkované auto pri kontajneroch a spôsob zásobovania.

„Nedávno som stál na zastávke Bosákova a šokovalo ma, keď priamo z cesty cez chodník prešlo auto k novootvorenej prevádzke Galéria Kontajner a zaparkovalo pri nej. Nezdá sa mi to v poriadku,“ napísal nám do redakcie čitateľ a pridal aj fotografiu. „Vo vašich novinách som predsa čítal, že tam nebude parkovisko ani príjazdová cesta a nebudú ani zásobovať svoju prevádzku od cesty...“

Galéria kontajner, zásobovanie zo zastávky:

Zdroj: archív

​Podľa zmluvy, ktorú uzavrel majiteľ prevádzky s mestom, sa nájomca skutočne zaviazal, že obsluha a zásobovanie zariadenia nebude žiadnym spôsobom obmedzovať, ani zasahovať do zastávky MHD a zásobovanie bude riešené z okolitých parkovísk, t.j. parkoviska OD TPD (ktoré, mimochodom, nedávno spoplatnili) a parkoviska DN Albero. Stavba nemala povolenie ani na parkovisko, ani na príjazdovú cestu od Bosákovej.

O reakciu sme požiadali majiteľa prevádzky Michala Zugárka. „Parkovanie a prechod cez chodník je povolený len pre úpravy a potreby spojené so stavbou,“ napísal nám. „Čiže primárne počas výstavby a dokončovacích prácach. Pri prevádzke a zásobovaní nie je a platí znenie zmluvy. Autá, ktoré sa nachádzali pri prevádzke, dovážali zariaďovacie predmety. To sa nebude opakovať, potrebné to bolo iba na začiatku a počas výstavby.“

Zdroj: archív

Našu redakciu navyše zaujímalo, či už prevádzka rozbehla spoluprácu s občianskym združením Vagus a zamestnali už nejakého človeka bez domova, ako sa v zmluve s mestom tiež zaviazali. „Spolupráca s OZ Vagus je v štádiu komunikácie. Aktuálne budeme navrhovať spôsob, akým budeme ešte spolupracovať, pretože momentálne v OZ Vagus nie sú ľudia, ktorých by sme zamestnali. Akonáhle budú, tak sme pripravení s ponukou pracovnej pozície,“ uviedol Michal Zugárek, pričom dodal, že nadviazali komunikáciu s ďalším občianskym združením Brána do života, ktoré podporuje sociálne slabších. „U nich sú ľudia, ktorí potrebujú prácu. Čiže zamestnáme asi skôr záujemcov odtiaľ. Toto OZ sa zameriava primárne na pomoc ľudom z MČ Petržalka,“ dodal.

(in)

Páčil sa vám článok?