Rozčúlený Petržalčan: Po kosení nám tu nechali kopy hnijúcej trávy aj kosačky

8.7.2019

Zdroj: A.Č.

Páčil sa vám článok?

Kuriózny príbeh môže vzniknúť aj z takej bežnej témy ako je kosenie vysokej trávy. Mestské časti s problémom bojujú podľa vlastných možností a schopností, no aj tam, kde konečne pokosili, sa nájdu nespokojní obyvatelia. Medzi nimi je náš čitateľ z Petržalky. Čo ho hnevá?

„Pred týždňom u nás veľmi narýchlo kosili, ale pokosenú trávu neodviezli, len ju nasypali na chodník. Keby tam parkovalo auto, dostane pokutu, ale pokosená a dnes už hnijúca tráva na chodníku? Komu dá pokutu polícia za ´parkovanie´  trávy na chodníku? A na úzkych pásoch tiež nedokosili. To by bolo treba urobiť ručne,“ sťažuje sa obyvateľ Vavilovovej ulice č. 1.

Ľuďom z tejto lokality však nezanechali iba kopy hnijúcej trávy, ktorá každým dňom viac a viac zapácha, ale aj kosačky! „Tie po pokosení zostali vo dvore Vavilovovej č. 3 a č. 5,  už tu parkujú asi týždeň. Nikomu nepatria? Deti lozia na ne a hrajú sa, že kosia,“ pokračuje Petržalčan. „Jednoducho, kosenie trávy tento rok je fiaskom. A nielen kosenie, ale aj vynášanie odpadkov z košov na verejných priestranstvách... Nikomu to neprekáža?“

Zdroj: A.Č.

Na problém sme upozornili mestskú časť. A tu je reakcia: „Odvoz trávy je zabezpečený a Miestny podnik VPS aj dodávatelia majú povinnosť pokosenú trávu do 24 až 48 hodín odviezť a pokiaľ možno, kopy ani nevytvárať, ale hneď odvážať. Nie každý pozemok však patrí alebo je zverený Mestskej časti Petržalka a vítame, že nás na kopy trávy upozorňujú aj občania a my tak môžeme rýchlejšie konať a urobiť nápravu. Ak sa na nejakom mieste v Petržalke nachádza dlhodobo kopa nepokosenej trávy, uvítame, keď nás upozornia občania. Hoci máme v teréne inšpektorov životného prostredia, nemôžu pokryť všetky miesta naraz, preto spoluprácu občanov vítame,“ informovala nás Mária Halašková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Zdroj: A.Č.

Čo sa týka „zabudnutých“ kosačiek, na úrade situáciu preverili a Bratislavským novinám oznámili: „Kosačky nepatria mestskej časti, zrejme patria dodávateľskej firme, s ktorou mestská časť plánuje ukončiť zmluvu. Viac informácií k tomu nemáme." Najnovšie sú už na jednej z kosačiek dva defekty... Je priam zarážajúce, že to neprekáža ani len ich vlastníkovi!

(ac)

Páčil sa vám článok?