Na Šancovej trolejbus zrazil a vážne zranil 17-ročného chlapca

28.2.2023
0

Zdroj: FB Revízori Bratislava/Jakub C.P.

Páčil sa vám článok?

V Bratislave na Šancovej ulici došlo v utorok podvečer k zrážke trolejbusu s chodcom. Tínedžer, ktorý prechádzal cez priechod na červenú, skončil s vážnymi zraneniami hlavy v nemocnici.

Premávku trolejbusov a električky číslo 3 museli na nejaký čas prerušiť. Potvrdil to hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

Nehoda sa stala priamo na križovatke ulíc Šancová - Račianska. Trolejbus bol podľa Chlebovca odstavený na križovaní cesty s koľajnicami, a preto bola premávka električky a trolejbusov prerušená.

Zdroj: FB Revízori Bratislava/Jakub C.P.

Po nehode sa vytvorila kolóna električiek.

O prípade informovali podrobnejšie na sociálnej sieti policajti. "Podľa doterajších informácií jazdil vodič s trolejbusom po Šancovej ulici v smere na Hlavnú stanicu vo vyhradenom jazdnom pruhu pre MHD. Pri prejazde križovatkou na svetelný signál „VOĽNO“ mu náhle do jazdnej dráhy vošiel z pravej strany chodec. 17 – ročný chodec prechádzal cez riadne označený priechod pre chodcov riadený svetelnou signalizáciou na svetelný signál „STOJ“, v dôsledku čoho došlo k ich stretu. Na miesto bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá 17 – ročného chodca s ťažkými poraneniami hlavy previezla do jednej z bratislavských nemocníc k ošetreniu," uviedli policajti. 

(TASR)       

Páčil sa vám článok?