VIDEO Veľká akcia malých pretekárov: Lezúni sa stretli na svojich prvých pretekoch

11.9.2022
0

Zdroj: pretekylezunov.sk

Páčil sa vám článok?

Boli to prvé veľké preteky v ich živote. V nákupnom centre na Vajnorskej v bratislavskom Novom Meste v nedeľu súperili v "šprinte" lezúni, teda deti vo veku od sedem do dvanásť mesiacov. Toľko šťastia na jednom mieste tak často nevidíte.

Princíp pretekov, ktoré majú za sebou už jedenásty ročník, je veľmi jednoduchý. Malí pretekári musia na súťažnom koberci čo najrýchlejšie preliezť päť metrov. Rodičia ich môžu motivovať ľubovoľným spôsobom, len sa ich nesmú dotýkať.

Dnes dopoludnia prišlo do nákupného centra až 45 účastníkov. Najrýchleším lezúňom sa stal nakoniec 10,5 mesačný Jakubko, ktorý päťmetrový úsek zvládol za 10,8 sekundy. Druhý bol Etienko (13,7 sekundy), tretí ďalší Jakubko (16,8 sekundy).

Víťaz Jakubko:

S mylšienkou usporiadať takéto preteky prišiel pred 14 rokmi známy moderátor Richard Vrablec, ktorý podujatie dodnes i uvádza. "Chceme ľuďom vykúzliť úsmev na tvári, zblížiť ich a dostať deti do kolektívu. Ide o akciu veľmi vhodnú pre mamičky na materskej dovolenke (ale nie iba pre ne), ktorá im pomáha sa socializovať," priblížil Richard Vrablec hlavnú myšlienku podujatia.

Víťaz získal týždňovú dovolenku pre celú rodinu pod Tatrami v hoteli Hviezdoslav v Kežmarku s polpenziou a vstupom do wellness. Druhou cenou bolo elektrické autíčko od RCsvet, odmenený bol aj tretí v poradí. Podujatie sa konalo pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.

Zdroj: pretekylezunov.sk

(ms)

Páčil sa vám článok?