Ázia v Bratislave: Na Kuchajdu prúdili davy ľudí, konal sa tu Deň Vietnamu

28.8.2022
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

K Bratislave j celému Slovensku už generácie neodmysliteľne patria i obyvatelia vietnamského pôvodu. Tí starší sa narodili ešte v Ázii a u nás našli svoj nový domov, tí mladší už sa cítia doma najmä medzi nami. A obe generácie zorganizovali v Bratislave na Kuchajde Dni Vietnamu, teda festival oslavujúci vietnamskú kultúru a vietnamsko- slovenské vzťahy.

"Prvá generácia vietnamských rodičov sa spojila so svojimi deťmi, aby sme organizovali festival o vietnamskej kultúre. Chceme vás zoznámiť s našimi tradíciami, gastronómiou ale aj tým, ako sa nám darí spájať dva úplne odlišné svety: ten vietnamský, ktorý sme si priniesli a zdelili a ten slovenský, ktorý žijeme," uviedli organizátori na sociálnej sieti. 

Nultý ročník festivalu, na ktorý prišlo naozaj veľa ľudí, priniesol zdarma bohatý program: hudobné aj vizuálne predstavenia, autentickú vietnamskú uličku plnú jedla, interaktívne aktivity, šport, premietanie filmu, ale aj prehliadku národného odevu Áo Dai, teda dlhých šiat, ktoré existujú of úplných počiatkov Vietnamu a nosia sa dodnes.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?