Centrum ekovýchovy na Kamzíku naberá finálnu podobu

4.8.2022
0

Zdroj: FB Mestské lesy v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Infocentrum v rekreačnom areáli Kamzík v bratislavských mestských lesoch, ktoré má slúžiť ako zázemie pre kurzy ekovýchovy, nadobúda finálnu podobu. V týchto dňoch dokončujú hrubú stavbu centra ekovýchovy pre deti z bratislavských škôl. Prvých návštevníkov by malo centrum privítať koncom roka.

"Pod dohľadom našich lektorov sa tu budú dozvedať o lese a stromoch, včelách, mravcoch, netopieroch, žabách a o všetkom, čo deti v prírode zaujíma," približujú na sociálnej sieti Mestské lesy v Bratislave.

Stavba infocentra nahradí pôvodnú chatu v havarijnom stave, ktorá sa nachádza v uzavretom areáli spolu s arborétom. Bude poskytovať moderné priestory pre deti z bratislavských škôl, ktoré tu absolvujú environmentálne kurzy. Rovnako tu budú prebiehať školenia a odborné stretnutia z oblasti lesníctva a ochrany prírody.

Súčasťou projektu je revitalizácia momentálne neprístupného lesníckeho arboréta, kde rastú rôzne pre lesopark netypické stromy. Po dokončení tu budú môcť návštevníci obdivovať napríklad jedľu, tis, cypruštek či klasické dreviny, ako javor, jelšu a brezu. Dosadené budú aj nové stromy.

Projekt je financovaný z eurofondov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?