Zrekonštruovali prvé zastávky na Račianskej električkovej radiále

12.7.2022

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Na Račianskej električkovej radiále v Bratislave dokončili rekonštrukciu zastávok Mladá Garda a Riazanská. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že počas letných prázdnin pokračujú v obnove ďalších.

"Najbližšie nás čaká Pionierska, Biely kríž a celkovej obnovy sa dočká už čoskoro aj priestor Gaštanového hájika pri Železničnej stanici Vinohrady," uviedol bratislavský mestský dopravca. Na rekonštruované zastávky inštaluje nové označníky, asfaltový povrch nahrádza betónovou dlažbou, debarierizuje vstupy a zvyšuje nástupnú hranu, aby bolo nastupovanie do električiek pohodlnejšie.

"Finálnou bodkou je nový prístrešok s lavičkou a fotovoltickými článkami na streche, vďaka ktorým je osvetlenie úplne sebestačné," podotkli z DPB. Podnik avizuje 200 nových prístreškov v celom hlavnom meste. Pribudnúť majú aj na ďalších autobusových, trolejbusových a električkových zastávkach v rôznych mestských častiach Bratislavy. Zväčša tam, kde je frekvencia cestujúcich a spojov vysoká. "Vzhľad prístreškov bude v súlade s dizajnmanuálom z dielne Metropolitného inštitútu Bratislavy. Na program obnovy a doplnenia prístreškov sme získali financie z eurofondov a ďalšie vzniknú vďaka komerčným spoluprácam," spresnil dopravca.

Ministerstvo zdravotníctva vydalo novelu k Hniezdam záchrany. Už je jasné, kto je zaň zodpovedný

Rezort zdravotníctva v spolupráci s o.z. Šanca pre nechcených a zdravotníckymi zariadeniami vypracoval viacero legislatívnych materiálov, ktoré upravujú postup zdravotníckych pracovníkov pri poskytovaní ústavnej zdravotnej starostlivosti novorodencom odloženým vo verejne prístupnom inkubátore – odborné usmernenie, postup pre prevádzku Hniezda záchrany, ako aj ošetrovateľské štandardy týkajúce sa novorodencov či zabezpečenia starostlivosti o Hniezdo záchrany.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?