Nové modernejšie priestory: Deutsche Schule Bratislava otvára novú budovu školy na Kramároch

20.5.2022
Deutsche Schule Bratislava

Zdroj: Deutsche Schule Bratislava

Páčil sa vám článok?

Deutsche Schule Bratislava otvára novú budovu školy na Kramároch. Počas mája sa do moderných priestorov presťahuje celá inštitúcia, teda materská škola, základná škola a gymnázium. Tohtoroční maturanti absolvujú „skúšku dospelosti“ už v novej škole.

Nová budova školy sa nachádza v tichej lokalite na Bárdošovej ulici 33 v mestskej časti Nové Mesto. "Súčasťou vybavenia sú okrem iného nadštandardne vybavené triedy, multifunkčné ihrisko, jedáleň a telocvičňa. Na žiakov čakajú i špeciálne vybavené učebne prírodovedných predmetov, hudobnej výchovy, výtvarnej výchovy, študovňa spojená s knižnicou, priestor pre školský klub detí, kreatívne dielne aj moderné vzdelávacie ostrovčeky umiestnené na každom podlaží," spresnila Lýdia Tkáčová z Arthur Media. Nová budova je od tej starej, nachádzajúcej sa v centre mesta na Palisádach, vzdialená iba 6 minút cesty autom. Celková investícia predstavuje 13 miliónov eur. PodľaTkáčovej by bez podpory Nemeckej spolkovej republiky nebolo možné zrealizovať tento jedinečný projekt, keďže do jeho výstavby investovala polovicu finančných prostriedkov –  zvyšnú časť hradila škola z vlastných zdrojov.  Na stavbe sa začalo pracovať v septembri 2020 a aj napriek pandémii koronavírusu sa podarilo splniť harmonogram stavebných prác a dodržať stanovené termíny.

Deutsche Schule Bratislava prešla za 17 rokov, počas ktorých vzdeláva deti na Slovensku, mnohými zmenami. Škola, ktorá pôvodne sídlila v prenajatej budove na Palisádach, sa časom rozrástla aj o priestory na Panenskej ulici. „Počet žiakov neustále rastie, a preto sme považovali za nevyhnutné kúpiť novú budovu, vyhovujúcu požiadavkám vyučovania 21. storočia. Týmto krokom chceme nielen rozšíriť naše priestory, ale zároveň poskytnúť kvalitnú vzdelávaciu inštitúciu, ktorá drží krok s najnovšími digitálnymi trendami a inovatívnymi prístupmi k edukácii,“ uviedol Peter Kršák, predseda predstavenstva Nemeckého školského združenia. „Našu víziu by však nebolo možné uskutočniť bez finančnej pomoci Spolkovej republiky Nemecko, ktorá prispela polovicou z celkovej potrebnej sumy 13 miliónov eur. Táto investícia do prvotriedneho školského zariadenia pozitívne ovplyvní nielen žiakov, ale aj učiteľov a nepedagogických pracovníkov, vďaka čomu môžeme budovať status jednotky na trhu v rámci top škôl v Európe,“ dodáva.

Zdroj: Deutsche Schule Bratislava

Zdroj: Deutsche Schule Bratislava

​Slávnostného otvorenia, ktoré sa konalo 19. mája 2022, sa zúčastnili aj minister školstva Branislav Gröhling, župan Bratislavského kraja Juraj Droba a starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý. 

 (TASR)

 

 

 

 

 

Páčil sa vám článok?