Na Kolibe niekto rúbal mladé stromčeky - mestský poslanec na miesto privolal policajtov

27.3.2020

Zdroj: FB Martin Vlačiky

Páčil sa vám článok?

Keď v roku 2013 došlo na Kolibe v nelegálnemu výrubu časti lesa, bola z toho pomerne veľká aféra a presne na tom istom mieste dnes došlo k rúbaniu mladých stromčekov a píleniu kríkov, na čo bol upozornený aj mestský poslanec Martin Vlačiky, ktorý tam okamžite privolal policajnú hliadku.

"Niekto počas karantény sedí doma, niekto rúbe mladé stromy a kríky na ploche nelegálneho výrubu lesa na Kolibe z roku 2013. Zavolal som políciu a riešim," odkázal prostredníctvom sociálnej siete svojim sledovateľom mestský a župný poslanec Martin Vlačiky, ktorý do komunálnej politiky vstúpil ako občiansky aktivista a zakladateľ OZ Za lepšiu Kolibu. Nakoľko je o ňom známe, že jeho prioritou je životné prostredie, boj proti nelegálnemu výrubu stromov, zachovanie lesných plôch a ochrana zelene, tak ho dnes ráno na podozrivé konanie upozornila jedna z miestnych obyvateliek.

"Nachádzali sa tu páni, ktorí tvrdili, že sa o les starajú, ale nakoľko sa im vysadené stromčeky neujali, tak ich museli odstrániť. To by bol ten lepší prípad, ak by to bola pravda. Momentálne smerujeme všetci za účelom podania svedeckej výpovede na políciu, ktorá má v úmysle zistiť skutkový stav," povedal pre Bratislavské noviny poslanec Vlačiky.

(ars)

Páčil sa vám článok?