Zmenili sa ceny za altánky na Kamzíku a Partizánskej lúke?

12.4.2019
0
Altánky na Železnej studienke

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Aj tento rok Mestské lesy Bratislavy vo svojom lesoparku (Kamzík a Partizánska lúka) ponúkajú svoje altánky na grilovanie. K dispozícií bude 53 altánkov. Ak nechcete od rána hľadať, ktorý z nich je voľný, Mestské lesy aj tento rok tri prenajímajú.

Ceny za prenájom troch altánkov budú ako uplynulý rok. Teda 100 eur na celý deň. „V cene altánku je rezervácia na konkrétny termín, celodenný prenájom, gril, balík grilovacieho uhlia, elektrická energia a upratanie altánku,“ povedala pre Bratislavské noviny Jana Znášiková z Mestských lesov.

Hoci mnohí kritizovali vysoké ceny za prenájom, záujem o prenájom altánkov bol minulý roky veľký. „Prenajaté boli 123 krát, čiže 123 dní,“ dodala Znášiková. Oplotený altánok na Partizánskej lúke pri dele je však počas roka využívaný aj na akcie a programy lesnej pedagogiky pre školy a škôlky.

Zdroj: Matúš Husár

​Mestské lesy postupne podľa potreby opravujú už existujúce altánky. Tento rok je dokonca návštevníkom lesoparku daný do prevádzky aj nový dvojaltánok na Kačíne s veľkým grilom na lúke pri futbalovom ihrisku.

Nový dvojaltánok na Kačíne:

Zdroj: Mestské lesy

​Hoci pri existujúcich altánkoch umiestnené odpadkové koše a odpad je pravidelne odnášaný, stáva sa ľudia zanechajú v altánku neporiadok aj napriek  odpadovým košom. Ako tvrdí Znášiková, z roka na rok sa tento stav zlepšuje.

(lb)

Páčil sa vám článok?